Вже й так усі заборонені: Зеленський відповів на пропозицію заборонити в Україні виступи артистів із Росії

Раніше український шоумен Ігор Кондратюк зареєстрував на сайті Президента України петицію про те, щоби заборонити артистам з Росії виступи в Україні.

Кондратюк зазначив, що під заборону мають потрапити не лише артисти, які відкрито підтримують окупацію Криму, а й ті, хто відмовчується із цього приводу, адже мовчать — значить підтримують.

Петиція набрала 25 тисяч підписів, тож її розглянув президент України Володимир Зеленський.

Петиція

Зеленський зазначив, що у додаткових обмеженнях з боку України немає абсолютно жодної необхідності — вже й так є всі заходи, щоб прихильникам окупації Криму заборонили відвідувати Україну. А тими, хто потенційно може зашкодити українському інформаційному простору, опікується Мінкультури.

Президент зазначив, що Мінкульт складає Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Володимир Зеленський та його дружина Олена

У цей перелік пропадають люди, яких перевірила РНБО, СЛУ, Нацрада з питань ТБ та радіомовлення. Перевіряють представників російського шоу бізнесу на предмет дотримання законодавства, досліджують їхню творчість щодо висловлювань про Україну, а також перевіряють чи є в них у біографії факти незаконного відвідування окупованих територій.

Закон України передбачає, що якщо зірки Росії порушують якісь угоди, то їм забороняють не лише виступати тут, а й відвідувати Україну. Також під заборону потрапляє трансляція відеопродукції за їх участю.