Вихідні на новорічні свята 2022 року: скільки вихідних буде на Новий рік та Різдво

Новий рік уже на порозі. До свят залишилося менше двох тижнів. Якщо ви ще не планували свій відпочинок у святкові дні, то саме час це зробити з огляду на графік робочих та вихідних днів на новорічні свята 2022 року.

Новорічні свята 2022 року традиційно порадують українців додатковими вихідними. У січні ми отримаємо затяжні вікенди, під час яких можна буде відпочити і набратися сил. Дізнайтеся, скільки ж вихідних буде в Україні на Новий рік та Різдво у наступному році — далі у нашій статті.

Новий рік 2022

Грудень та січень порадують українців трьома тривалими вихідними.

Почнеться все із святкування католицького Різдва Христового. Це свято відносно нове, проте воно все одно є вихідним днем на державному рівні. Свято припадає на суботу, 25 грудня. Враховуючи нинішнє українське законодавство, його буде перенесено на понеділок, 27 грудня.

Наступних вихідних буде подовжено на честь Нового року. 1 січня випадає на суботу, тож неробочий день знову перенесуть на понеділок. Неробочими будуть дні із 1 по 3 січня.

7 січня Різдво відзначать православні християни. 2022 року він випадає на п’ятницю, тому вихідний не переводиться. Таким чином, вихідні на православне Різдво продовжаться з 7 по 9 січня. А в перший тиждень січня ми працюватимемо лише 3 дні.