Знамениті політики, що покинули цей світ у 2022 році: Михайло Горбачов, Єлизавета ІІ, Леонід Кравчук

2022 рік приніс чимало лиха в сім'ї людей. Деяким родинам довелося пережити найстрашніше – смерть близьких. Пішли з життя й дуже відомі люди, що забрали з собою цілу епоху.

Єлизавета II

Британської королеви не стало 8 вересня. Щойно 96-річна Єлизавета відзначила 70-річчя на троні і благословила на прем’єрство Ліз Трасс, як надійшла сумна новина – монархині не стало. Трон за спадком перейшов до її 74-річного сина Чарльза III.

За життя королева неодноразово підтримувала український народ. Вряди-годи вбиралася у жовто-блакитні кольори чи ставила на стіл квіти в кольорах українського прапора. А ще перерахувала чималу суму в фонд підтримки українських біженців. Згадувала Єлизавета ІІ про необхідність підтримки європейської країни і в британському парламенті.

Михайло Горбачов

Перший і останній президент СРСР прожив 91 рік і помер 30 серпня в москві, хоча після розвалу радянської країни весь час мешкав у Німеччині. Щойно лідери тодішніх радянських республік підписали у грудні 1991 року Біловезьку угоду про припинення існування країни рад, як Михайло Сергійович тут же виступив з ініціативою створення СНД.

https://www.instagram.com/p/Ch6CPJhBtcR/

Та загнати країни, що щойно здобули незалежність, назад у російське ярмо виявилося не так просто. Тож Горбачову довелося вже за 12 днів скласти з себе президентські повноваження і виїхати з москви.

Леонід Кравчук

10 травня надійшла звістка про зупинку серця 88-річного Леоніда Макаровича. У 2021-му Кравчук переніс операцію на серці.

Саме з легкої руки тодішнього комуністичного лідера Україна 24 серпня 1991 року оголосила про незалежність, а СРСР було ліквідовано. Після цього країну накрила криза, тож у президентському кріслі Леонід Макарович протримався лише 32 місяці.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.