Володимир Зеленський нагороджував Вахтанга Кікабідзе орденом: чи провів президент в останню путь друга України

Ще у мирному Києві на День Незалежності президент України нагородив Вахтанга Кікабідзе орденом князя Ярослава Мудрого, яку той отримав особисто. На 85-му році життя артист і політик пішов із життя. Ходили чутки, що на похороні з'явиться Володимир Зеленський. Чи так це було насправді?

Під час прощання з актором, співаком і грузинським парламентарієм присутні побачили, що труна з тілом Вахтанга Костянтиновича вкрита відразу двома прапорами – грузинським і українським. А серед кошиків із квітами можна було побачити перев’язані жовто-блакитною стрічкою букети. Було оголошено, що подібне рішення прийняла родина Кікабідзе, бо за життя він обожнював вільний український народ.

Поховали видатного грузина на кладовищі в Тбілісі поряд із матір’ю. Планувалося, що на церемонію прощання з другом України прибуде сам Володимир Олександрович, але він не зміг через заклопотаність справами. Обмежився лише відеозверненням. Замість нього українським представником був міністр культури Олександр Ткаченко, який зачитав промову від Зеленського, наголосивши наскільки важливим був вклад Вахтанга Кікабідзе в історію України і скільки всього вагомого зробив чоловік для розвитку нашої країни.

Артист віддав всі кошти зі свого концерту в Батумі на допомогу ЗСУ. Українці на знак подяки планують розбити сквер імені Кікабідзе та назвати українсько-грузинський фестиваль його іменем.

Починаючи з 2008 року, коли росіяни напали на Грузію, Кікабідзе відмовився від виступів у країні-агресорі. Коли ж почалася російсько-українська війна, перестав спати, переживаючи за долю братнього народу.

Помер він відразу після влучання ракети в багатоповерхівку в Дніпрі. Не виключено, що саме ця новина зробила свою чорну справу і зупинила серце видатного артиста. Вахтанг Костянтинович сподівався, що війна закінчиться перемогою України.

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?