Історія створення українського гурту “Воплі Відоплясова”: успіх до Олега Скрипки прийшов майже відразу

Як Олегу Скрипці вдалося побудувати відомий на всю Україну та її межами гурт, який запалює на сцені вже не один десяток. Такої історії створення ніхто не очікував.

Відомий рок-гурт “Воплі Відоплясова” був створений у 1986 році, його лідером є незмінний Олег Скрипка. Вважається, що вони стали першими, хто започаткував український рок-н-рол та неостиль етно-рок. Вони першими заспівали цей жанр українською мовою закордоном.

Олег Скрипка лідер відомого рок-гурту Воплі Відоплясова
Олег Скрипка лідер відомого рок-гурту Воплі Відоплясова

Їх можна вважати легендами, адже за весь час існування колективу музиканти записали 20 альбомів, провели більше 5 тисяч концертів та змогли відвідати приблизно 100 країн.

Писати пісні Скрипка почав ще зі школи, але йому завжди хотілося досягти більшого. Він бажав чути, щось блискавичне та нетипове для тих років і так трапилося, що під час навчання в Києві, він зустрівся з майбутнім басистом ВВ – Сашком Піпою. Олександр познайомив його з гітаристом Юрієм Здоренко. Жили майбутні зірки в гуртожитку та почали складати репертуар.

Випадкові знайомства стали зовсім не випадковими
Випадкові знайомства стали зовсім не випадковими

Перший альбом вони записали на кухні, а легендарна назва “ВВ” з’явилася через рік восени.  Перші виступи проходили насичено, молодь слухала та насолоджувалася музичними новинками, які на той час могли бути в радянському Києві.

Їх популярність поступово почала набирати обертів, їх пісні ставали впізнаваними, а згодом почали виступати не тільки  в Україні, а і за її межами.

Унікальний стиль та драйвові пісні є родзинкою гурту
Унікальний стиль та драйвові пісні є родзинкою гурту

Відомо, що їх колектив постійно працює та вдосконалює свою музичну майстерність, адже вони мають бажання гідно представляти нашу державу по всьому світу. Олег Скрипка зі своєю командою вміють заряджати позитивом та гарним настроєм, у його піснях  є лікувальні властивості, які можуть зцілити вашу душу.

Популярне

Схожі статті

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.

Перескочила з 52 розміру на 44-й: салат французьких циган. Такі інгредієнти, що можна їсти навіть на ніч

Всього з трьох основних інгредієнтів виходить дуже смачний, свіжий та соковитий салат. Крім того, він дуже легкий і точно не нашкодить вашій фігурі.