Переможець Євробачення-2023: хто посів перше місце та на якому місці опинилась цього року Україна – деталі

З 9 по 13 травня у Ліверпулі проходив один із найпопулярніших пісенних конкурсів. Розповідаємо, хто цього року увійшов до переліку переможців та на якому місці опинився український гурт

Євробачення – один із найпопулярніших і найвідоміших конкурсів у всьому світі, який єднає різні країни на одній сцені. Цього року змагання проходило від імені України, а приймала його Великобританія. У місті Ліверпуль зібрались учасники та шанувальники з різних куточків світу. Почався конкурс 9 травня, а вже вчора, 13 травня, стало відомо, хто переміг у конкурсі. Розповідаємо, хто цьогоріч посів призові місця.

Хто зайняв призові місця на Євробаченні-2023

Як і пророкували букмекери, цього року перемогу на пісенному конкурсі здобула співачка Loreen, яка представляла Швецію. Артистка виступила на сцені Євробачення-2023 з піснею Tattoo. Від глядачів знаменитість отримала 243 бали, а судді віддали співачці 340 балів. У сумі глядачі та судді оцінили виступ шведської виконавиці у 583 бали – це принесло їй перемогу. До слова, Швеція всьоме перемогла на конкурсі.

У мережі стало відомо, хто переміг у Євробаченні-2023, яке проходило у Великобританії

На другому місці цього року опинилась фінська команда, яка заробила у загальному 526 балів – 376 балів віддали їм глядачі, а 150 артисти отримали від суддів. На третьому місці опинився Ізраїль, який отримав 362 бали. 185 балів ізраїльським артистам віддали глядачі, а 177 вони отримали від суддів. Разом з тим, найменшу кількість балів цьогоріч віддали Німеччині. Команда, яка представляла країну, отримала всього 18 балів, що “опустило” їх на останній рядок загальної турнірної таблиці.

Яке місце посіла Україна на Євробачення-2023

На відомий пісенний конкурс від України цього року поїхав гурт із Тернополя TVORCHI. Команда виграла Національний відбір і виступила з потужною піснею Heart of steel. Загалом команда отримала 243 бали – найбільш щедро артистів оцінили не судді, а глядачі.

Від України на Євробачення-2023 поїхав молодий тернопільський гурт TVORCHI

Від журі українська команда цього року отримала не так багато балів. У найбільші бали артистів оцінила Чехія. Загалом TVORCHI отримали від суддів лише 54 бали. У фіналі українська команда посіла шосте місце.