Британський смак не обманеш: Євген Клопотенко назвав улюблену страву друга України Бориса Джонсона

Відомий український ресторатор Євген Клопотенко знає кулінарні вподобання багатьох впливових людей з усього світу. Нещодавно він розповів і про те, що полюбляє їсти колишній прем'єр Британії

Коли до України приїжджають впливові гості з різних куточків світу, їм належить гідний прийом. Усіма питаннями, що стосуються смачного та корисного обіду, займається відомий український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко. Знаменитість часто готує для різних політиків і посадовців, а раніше він вже розповідав, як відбувається цей процес.

Зірка “МастерШефу” запевняє: гостинність та якісно приготовані страви справляють потрібне враження на міжнародних гостей та є важливою частиною світової дипломатії. Євген Клопотенко, як справжній професіонал своєї справи, встиг вивчити кулінарні вподобання деяких світових політиків. Зокрема, мова йде про колишнього прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

Клопотенко розповів про кулінарні вподобання колишнього прем’єра Британії Бориса Джонсона

Знаменитість поділився, що міжнародні гості не залишають відгуків про страви, які скуштували. Втім, судити про те, чи все їм сподобалось можна з того, як вони їдять приготовану страву. За словами Євгена Клопотенка, у тарілках нічого не залишається, а отже – впливовим політикам все до смаку. А ось про улюблені страви знаменитість судить вже з наступних візитів тих чи інших політиків. Знову замовили те, що куштували раніше – отже, знайшли свою улюблену страву.

Так, наприклад, колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, за словами українського кулінара та ресторатора, просто обожнює сирники. Євген Клопотенко поділився припущеннями, що політику так подобається саме цей десерт, адже у світі більше не існує подібних аналогів. Кулінар розповів, що різні народи світу обсмажують тверді сири, але домашнього сиру саме в такому варіанті приготування немає більше ніде.

Колишній прем’єр-міністр Борис Джонсон полюбляє українські сирники

Євген Клопотенко в інтерв’ю для видання “Апостроф” жартома зазначив, що іноземним гостям він та його колеги говорять, що сирники – це такі собі котлети. Знаменитість розповідає, що для міжнародних політиків ця страва є доволі незвичною, втім вона дуже їм подобається.