Клопотенко – телеведучий, а Мартиновська – власниця ресторану в Парижі: як влаштувалися переможці “Мастершеф”

"Мастершеф" – відоме кулінарне шоу в Україні і за її межами, і беззаперечно улюблене для мільйонів українців. Нещодавно завершився черговий сезон шоу, і ми вирішили нагадати вам про всіх переможців цього проєкту, та дізнатися хто все ж став професіоналом у цій справі, а хто так і залишився аматором. Зазначимо, що головний приз – це грошова винагорода та навчання в одній з найкращих кулінарних шкіл у світі – паризькій Le Cordon Bleu.

Отож, переможцями “Мастершеф” у свій час стали:

1 сезон. Світлана Шептуха. Колишня бухгалтерша, а згодом досвідчений кулінар, дівчина вирішила глибше опановувати цю сферу. Наразі вона бренд-шефиня в одному з відомих київських ресторанів.

2 сезон. Ліза Глінська. Дівчина здобула чималу популярність в Україні. Вона відкрила власну школу кондитерського мистецтва, написала кілька книг по кондитерству та незабаром планує видавати ще одну, була суддею двох сезонів “Мастершеф”, а також експерткою в проєктах СТБ. Ліза була учасницею багатьох кулінарних чемпіонатів, а в 2016 перемогла на Чемпіонаті світу з виготовлення кондитерських виробів.

Ліза Глінська - переможець 2 сезону Мастершеф
Ліза Глінська – переможець 2 сезону Мастершеф

3 сезон. Ольга Мартиновська. Одна з найвідоміших переможців. Оля вже кілька сезонів є суддею “Мастершеф”, також вона співвласниця ресторану “Les Foodies” в Парижі. Є автором кулінарної книги “100 рецептів на кожен день”, а також засновницею кулінарної академії.

Ольга Мартиновська - переможець сезону Мастершеф
Ольга Мартиновська – переможець 3 сезону Мастершеф

4 сезон. Євген Злобін. Шоу “Мастершеф” кардинально змінило вид діяльності Євгена – від збирача меблів до кулінара. Зараз він проводить майстер-класи по кулінарії, а також працює над запуском закладу у Краматорську.

5 сезон. Євген Клопотенко. Йому “Мастершеф” приніс чи не найбільшу славу. Був бренд-шефом багатьох українських ресторанів. Є власником ресторану “100 років тому вперед” у Києві, де популяризує українську кухню. Євген веде кулінарні курси, а також переробляє шкільне меню на сучасний лад. Був експертом у проєктах на СТБ. Автор книги про рецепти. Нещодавно Євген став ведучим кулінарного шоу “Пекельні борошна з Євгеном Клопотенко”.

Євген Клопотенко - переможець 5 сезону Мастершеф
Євген Клопотенко – переможець 5 сезону Мастершеф

6 сезон. Асмік Гаспарян. Дівчина створила бренд прянощів, а також відкрила кондитерську студію “AsMikolAs”. Працює бренд-шефом у ресторані.

7 сезон. Вадим Бжезинський. Працює шефом в ресторані “Наші”. Активно опановує блогерство.

Вадим Бжезинський - переможець 7 сезону Мастершеф
Вадим Бжезинський – переможець 7 сезону Мастершеф

8 сезон. Іван Міланович. Був шефом кількох ресторанів Києва і особистим кухаром деяких зірок, автор навчальної програми “Ресторанні страви з простих продуктів”. Створив кулінарну онлай-школу з іншою учасницею “Мастершеф”. Зараз Іван дещо змінив вектор діяльності та є тренером по медитації на Балі.

9 сезон. Сергій Денисов. Працює шеф-кухарем в одеському ресторані “KADORR Restaurant”.

10 сезон. Яна Балог. Востаннє працювала в празькому ресторані “La Degustation” та нещодавно перейшла на нове місце роботи.

Також завершилось 4 сезони шоу “Мастершеф професіонали”, де змагалися вже не аматори, а люди, що працюють у сфері кулінарії. Переможцями у свій час ставали Павло Серветник, Євген Грибеник, Елеонора Баранова та, як стало відомо кілька днів тому – Артем Кабулахін. Ці люди продовжили працювати шеф-поварами та значно вдосконалювати свої вміння. Бажаємо подальших успіхів всім переможцям!

Популярне

Схожі статті

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!

Мають трьох дітей, але за кордон ні-ні: Решетнік, Дикий та інші багатодітні зірки, які попри все в Україні

Україна переживає важкі часи через війну, економічні труднощі та інші виклики. У таких умовах питання про збільшення сім'ї може викликати непорозуміння або навіть звинувачення.

Шоколадний десерт без борошна, масла та цукру: закохалась з першого шматочка! Навіть на свято буду подавати

Такий шоколадний десерт готується мега просто та швидко. Вам знадобиться всього декілька доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині.