33-річна актриса Наталка Денисенко відстояла битву за борщ у Туреччині: “Попросила викликати шеф-кухаря”

Зірці "Кріпосної" Наталці Денисенко довелося під час відпочинку в Туреччині вступити в битву за борщ, доводячи, що це суто українська страва.

Допоки чоловік Наталки Денисенко Андрій Федінчик відстоює право України на існування на лінії фронту, дружина всіляко допомагає просувати українські наративи у глибокому тилу. Так, їй довелося провести культурний бій за національну страву.

Наприкінці липня актриса з сином, перебуваючи в Туреччині, дала урок української історії прямо в ресторані. Привід був суттєвий. У меню Наталка побачила поряд зі словом “borshch” приписочку “soupe russe”. Це настільки обурило українку, що вона зажадала зустрічі з шеф-кухарем.

Наталка Денисенко довела туркам, що борщ український

Денисенко розповіла чоловіку про війну, яку веде росія проти України, про те, що орки намагаються відібрати нашу землю. А ще вони наклали оком на нашу культуру і навіть на кулінарію.

Насправді ж борщ для українців є сакральною стравою. Завдяки зусиллям Євгена Клопотенка вдалося добитися, що ЮНЕСКО внесла цей наїдок у список нематеріальної спадщини України. Турок уважно вислухав і пообіцяв внести виправлення у меню.

Щасливу родину розлучила війна

Розповідаючи про цей інцидент, Наталка закликала земляків завжди пояснювати іноземцям нашу ідентичність і відмінність від росіян.

Зустріч із чоловіком

Та трапляються в житті знаменитості й більш приємні моменти. Молодичка не побоялася відвідати прифронтову територію, щоб зустріти свого благовірного, який нині служить у лавах ЗСУ.

На фронтовому побаченні з чоловіком

Побачення відбулося у військово-польових умовах – в автівці. Андрію якимсь чином вдалося дістати для коханої дружини великий букет білих троянд. Подібна зустріч надзвичайно розчулила підписників Інстаграм-сторінки Наталки.