Лесю Нікітюк звинуватили у нещирості після заклику приймати себе: “Що можна було – кругом підкоректувала”

Популярна українська ведуча Леся Нікітюк піддалася критиці після після відео, що нещодавно з'явилося в її соцмережах. У ньому Леся закликає до "тотального прийняття себе" - однак у мережі саме цей факт викликав суперечки та навіть обурення.

Відома українська ведуча, блогерка та журналістка Леся Нікітюк отримала багато несхвальних відгуків у відповідь на заклик приймати себе будь-якою. Річ іде про спільний відео-проект Лесі та українського бренду одягу та білизни “Rikky Hype”. Проект присвячений саме темі прийняття себе у будь-якому вигляді та настрої – про це, зокрема, свідчить підпис під спільною публікацією бренду та Лесі в соцмережі Інстаграм.

Коротке відео умовно поділене на дві частини – у першій Леся постає з так званим “макіяжем без макіяжу” і в мінімалістичному образі – проста зачіска, малопомітні прикраси, одяг в кежуал-стилі та чорно-білих тонах. У другій частині відео Леся позує у розкішному вечірньому вбранні, з яскравим макіяжем та з елегантною хвилястою зачіскою.

Основна ідея публікації полягає в тому, що ти можеш приймати і любити себе з макіяжем чи без, в розкішному та звичайному вбранні, перебуваючи в життєрадісному настрої або будучи втомленою. Однак підписники Лесі переважно не поділили ентузіазму ведучої та бренду щодо ідеї прийняття себе. Вони  засумнівалися, чи може говорити про самоприйняття особа, яка, на їхню думку, надто багато часу та ресурсів приділяє втручанням у власну зовнішність.

“Без догляду, без спорту, косметологів, стилістів, ресурсів це був би інший результат. Так що прийняття себе – це трошки не про Лесю”

“Вона себе тюнінгує і тюнінгує. Що можна було – кругом підкоректувала”

“Людина, яка себе не прийняла, планує навчити цьому інших?”

А деякі з коментаторів вважають, що “рафіноване” і неправдиве зображення жінок без макіяжу підтримує уже існуючі нереалістичні стандарти краси.

“Чудова ініціатива, прекрасна Леся, але картинка все одно підчищена”

“Дуже легко приймати себе, коли ти красива, струнка, в брендовому одязі, з макіяжем (навіть там, де типу без нього)”

“Це [макіяж] змусить тих, хто не має ідеального тону, вважати, що це не норма”

“Головне, щоб тобі було комфортно”

Сам бренд під власним дописом відповідає на деякі коментарі користувачів, пояснюючи, що його представники не закликають бути “тотально природніми”. Вони вважають, що людина має в першу чергу орієнтуватися на свої вподобання та відчуття – навіть якщо річ іде про періодичне втручання у зовнішність.

“Ми за те, щоб кожна з нас робила так, як хоче і так як їй комфортно. Хочеться бути без мейку – ти красуня, хочеш зробити косметологічну процедуру – головне, щоб тобі було комфортно”

– зазначає бренд у коментарях.

Серед підписників також знайшлися прихильники Лесі, які захистили улюблену ведучу.

“Скільки сил прикладала, що без макіяжу виглядати на всі 100. Оце так праця над собою”

“Головне, що в Лесі є світло”

“Хай це стане мотивацією для покращення себе”

“От вам і прийняття себе і оточуючих – захейтили Лесю і заспокоїлися”