Раймонд Паулс залишився самотнім після 60 років шлюбу: дружина Лана покинула його в день важливого концерту

Наприкінці серпня Раймонд Паулс та його дружина Лана мали відзначати 61-річницю з дня весілля. Але не судилося, оскільки кохана жінка Маестро пішла у засвіти.

Відомий композитор Раймонд Паулс прожив у шлюбі зі Світланою Єпіфановою 60 довгих років. Пара познайомилася в Одесі. Паулс приїхав до чорноморського міста у складі Ризького оркестру на гастролі. Лана працювала в Інтуристі гідом.

Вони познайомилися й закохалися. Весілля відбулося в 1962 році. Невдовзі родина поповнилася донечкою Анетою. Все в родині було добре до минулого року, коли жінка вперше відчула біль у нозі. На жаль, лікування ні до чого не призвело – Лана стала погано пересуватися.

Так виглядало подружжя Паулсів у 1962 році

2 серпня до оселі Паулсів навідалася Алла Пугачова, яка перечікує ізраїльську спеку в більш прохолодному кліматі. Дізнавшись, що дружина Маестро впала в туалеті, і сильний біль не вщухає, Примадонна стала настійливо радити звернутися до лікарні.

Дружину Паулса госпіталізували, та серце 85-річної жінки не витримало операції й зупинилося. З’ясувалося, що вже пішли метастази. З одного боку Раймонд сумує за коханою жінкою, а з іншого розуміє, що подальше життя завдавало б їй нестерпного болю.

Паулси прожили разом 60 років

Звісно, через проблеми в родині Паулсу було не до фестивалю “Рандеву”, який проводила його протеже Лайма Вайкуле в Юрмалі протягом 3 днів. В жоден із днів автор “Мільйона алих троянд” не з’явився ані на сцені, ані в глядацькому залі “Дзінтарі”.

А от від власного концерту, запланованого на 4 серпня, композитор ніяк не міг відмовитися, адже всі квитки було продано. Ходили чутки, що концерт таки скасують, але Маестро вирішив не підводити своїх шанувальників, тож джазова програма “Пісні без тексту” таки відбулася у день смерті Лани Паулс.