Скандал із бюджетними коштами: Кравець розповіла, кому реально дістались 33 мільйони, які виділили їй на шоу

Не так давно відома українська ведуча Олена Кравець потрапила у гучний скандал. З'ясувалось, що на іменне шоу знаменитості було виділено близько 33 мільйонів гривень.

У часи повномасштабної війни громадськість особливо уважно ставиться до питання розподілення державних коштів. Так, наприклад, нещодавно у гучному скандалі опинилась Олена Кравець. Відома українська ведуча стала головним обличчям власного шоу на каналі “Дім”. Нещодавно з’ясувалось, що на створення проєкту було виділено 33 мільйони гривень з розрахунку на рік. Такі суми обурили українців, а Кравець почали активно критикувати. Зірка наважилась пояснити, що відбувається та куди пішли виділені гроші насправді.

Олена Кравець – скандал

Знаменитість на особистій Інстаграм-сторінці пояснила, що 2023 року на створення шоу насправді було витрачено набагато менше коштів, ніж заявлено у кошторисі. Так, зірка зазначила, що замість 33 мільйонів гривень на проєкт було витрачено 27 мільйонів. Разом із тим, пояснила зірка й те, кому насправді держава “віддала” кошти. За словами Олени Кравець і керівництва телеканалу “Дім”, ведуча особисто ці гроші не отримувала.

Відома українська ведуча Олена Кравець зізналась, куди пішли кошти, виділені на шоу

Так, у продакшені пояснили, що державні кошти виділяються безпосередньо організації, яка займається створенням шоу. Олена Кравець є ведучою та головним обличчям проєкту, втім до фінансових та організаційних питань вона відношення не має. За словами знаменитості, вона, як і всі українці, має офіційну роботу, за яку отримує зарплату, з якої сплачує податки. А ось до “шалених” сум держбюджету вона відношення не має.

Відома українська ведуча Олена Кравець зізналась, куди пішли кошти, виділені на шоу

Врешті-решт, пояснила зірка, вона не відповідає за розподілення коштів – ні на державному рівні, ні на рівні проєкту та продакшену каналу. До слова, керівництво каналу “Дім” також відповіло на критику щодо того, що такі суми з державного бюджету нині мають направлятись виключно на військові цілі. Представники телеканалу зазначили, що суми, що бюджетом закладені як цивільні, юридично не можуть використовуватись на потреби армії.