Українські артисти представляють Швецію та Ізраїль на Євробаченні-2024: талановита нація підкорює світ

Українка Марія Сур виборює право представляти Швецію на "Євробаченні-2024". Вона успішно пройшла до другого півфіналу національного відбору, набравши 94 з 96 балів.

18-річна українська співачка Марія Сур повернулася на сцену “Євробачення-2024” й виборює право представляти Швецію на пісенному конкурсі. Недавно стало відомо, що дівчина пройшла до фіналу національного відбору.

Так, молода виконавиця виступила з піснею “When I’m Gone” і зачарувала прихильників своїм талантом. Вона потрапила в фінал конкурсу, а разом з нею ще один виконавець, який посів друге місце – Ліам Какатіан Томассен. Зауважимо, що українка здобула 94 з 96 повних балів. Переможниця національного відбору в Швеції виберуть 9 березня.

Нагадаємо, що у 2023 році Марія також боролась за участь у шведському нацвідборі, і пройшла у фінал, але перемогти їй не вдалося. Перемогу отримала співачка Loreen з композицією “Tattoo”.

У своєму фотоблозі в Instagram Марія поділилась кадрами з конкурсу. Також її фото можна побачити на офіційній сторінці “Melodifestivalen”.

Після повномасштабної російської агресії дівчина, разом з мамою, виїхала за кордон, де продовжила свою музичну кар’єру. Родичі зупинились у Швеції, оскільки там мешкає тітка Марії, тоді як її тато залишився в рідному місті Запоріжжі.

Українські артисти представляють Швецію та Ізраїль на Євробаченні-2024
Українські артисти представляють Швецію та Ізраїль на Євробаченні-2024

У Швеції співачка брала участь у благодійних концертах, на яких вдалося зібрати велику суму коштів – вісім мільйонів євро – для підтримки України.

Зауважимо, що Марія Сур та цьогорічні переможці від України, alyona alyona і Jerry Heil, не єдині українки, які мають можливість з’явитись на сцені “Євробачення-2024”. З відкритих джерел відомо, що представниця з Ізраїлю, Еден Голан, також має українське коріння. Її мама – українка, а тато – латиш.

Українські артисти представляють Швецію та Ізраїль на Євробаченні-2024
Українські артисти представляють Швецію та Ізраїль на Євробаченні-2024

20-річна співачка Еден Голан, родом з ізраїльського міста Кфар-Сава, прожила в Москві близько 13 років. Проте в одному з інтерв’ю ізраїльським ЗМІ вона поділилась, що за роки в життя в країні-агресорі вона так і не звикла до “менталітету, атмосфери та сірості”.

Популярне

Схожі статті

Вже 10 років мойву смажу тільки так і всіх подруг вже навчила: за 5 хвилин – смачно і з хрусткою скоринкою

Мойва – смачна і доступна морська риба, яка продається буквально скрізь. Для того, щоб смажена мойва вийшла смачною, треба знати кілька кулінарних секретів.

Магазинні десерти і поряд не стояли: готую нереально смачний гарбузовий манник, коли хочеться солоденького

Запашний гарбуз та цитрусова нотка створять неповторний аромат та смак, який точно прийдеться вам до вподоби. Спробуйте приготувати гарбузовий манник вже сьогодні та порадуйте родину смаколиками.

Як живе Антоніна Паперна, яка вийшла заміж за російського актора: Ольга Сумська своїх онуків не бачить

Старша донька української акторки Ольги Сумської Антоніна Паперна не збирається повертатися в Україну. Жінка обрала будувати кар'єру та ростити дітей в іншому місці.