Чорним по червоному: що майстри зашифрували у вишиванці Олександра Усика, яку він одягнув перед боєм з Ф’юрі

У цій статті ми розкриємо таємниці, які майстрині вклали у вишиванку, що вдягнув Олександр Усик на зважування перед змаганням з Тайсоном Ф'юрі, та розшифруємо її символіку.

На перший погляд, вишиванка, яку Олександр Усик одягнув перед своїм довгоочікуваним боєм з Тайсоном Ф’юрі, виглядає як традиційний український одяг, що демонструє національну гордість і патріотизм. Однак, у кожному стібку цієї унікальної сорочки приховані символи та значення, які розповідають про більше, ніж просто естетику. Вишиванка, вишита чорними нитками на червоному полотні, є не лише елементом одягу, але й потужним оберегом, що передає глибокі історичні та культурні коди українського народу.

Що майстрині зашифрували у вишиванці Усика. Скриншот фото з Мережі

Спеціально до цієї події львівські майстрині матір та донька  Мар’яна та Марта Назарчук лише за 2 тижні зробили для славетного важковаговика цей витвір мистецтва.

Оберіг

Вони розповіли, що спочатку вважали за потрібне на спині зобразити українського козака, але потім зрозуміли, що потрібно до цього підійти сучасніше. І коли дізналися, що боксер захоплюється подвигом героя Олександра Мацієвського, який перед розстрілом вигукнув “Слава Україні!”, і навіть написав на його честь зворушливий вірш, то зрозуміли, що саме він повинен бути на сорочці, щоб надихати Усика на перемогу. До того ж слова з вірша поряд с портретом також були доречними.

Крім того, жінки спереду вишили чорними нитками  слов’янський орнамент “Алатир”, що символізує Бога-Творця, а це означає абсолютну гармонію та рівновагу, які потребує у бою спортсмен.

Швачки були впевнені, що така сорочка не лише сподобається Усику, а й допоможе йому перемогти сильного суперника.

Єдине, про що не здогадувалися майстрині, так про те, що Олександр не любить червоного кольору. Коли він про це сказав, то жінки трошки засмутилися, бо не вгадали цього, але Олександр був вдячним за їхню працю і, без сумніву, зрозумів, що ця сорочка стане його оберегом.

Після історичної перемоги Усика над Ф’юрі цінність цього виробу значно зросла, а сорочка стала вже зараз реліквією.

Популярне

Схожі статті

Рецепт з кулінарного зошита: сирники без борошна, яке “краде” весь сирний смак. Виходять у 10 разів смачніші

Навіть якщо обідаєте та вечеряєте за межами дому, все одно сніданок зазвичай готуєте на власній кухні. Чудова ідея – приготувати сирники без борошна. Замість нього додається манна крупа.

Чоловік просить готувати таку вечерю частіше, бо дуже любить кабачки: шикарна кабачкова запіканка на 3 яйця

Головна "фішка" цієї кабачкової запіканки у тому, що вона неймовірно корисна. Розповідаємо, як приготувати цю страву легко та дуже просто, за лічені хвилини.

Повітряний шоколадний рулет з вишнею: нам потрібен лише цукор, 3 яйця та жменька борошна – все дуже просто

Простий та легкий рецепт приготування повітряного шоколадного рулету з вишнею. Поєднання солодкого шоколаду з кисленькою вишнею – незабутні враження.