Через Лію Ахеджакову сценарій “Службового роману” довелося переписувати: як було спочатку і що зробили потім

Чому сюжет фільму "Службовий роман" довелось переписувати під час зйомок. Яка причина була у сценаристів для змінення характеру та образів акторів?

Серіал “Службовий роман” двосерійна радянська кінокомедія, яка вийшла на екрани ще у 1977 році. Сценарій фільму було написано завдяки п’єсі “Співробітники”, яка була написаною Ельдаром Рязановим та Емілієм Брагінським. Фільм отримав нагороду – найкращий фільм року.

Його і досі люблять дивитись та передивлятись, хоча два роки тому відзначали 45 років після зйомок. У перші місяці фільм зібрав 58 млн переглядів у кінотеатрах – це була шалена кількість людей. Картинки та цитати стали крилатими фразами, які можна почути та досі. Наприклад:

“- А нещодавно був взагалі вопіющий випадок – Бєзобразіє”

“- А як він зараз виглядає? – Як огірочок”

“- Ви купили нові чоботи, Віро? – Та ось ще не вирішила, вам подобаються? – Дуже викликаюче… – Значить добрі чоботи, треба брати”

“Я взяток не беру”

У цій комедії режисер Ельдар Рязанов зібрав талановитих акторів та довірив кожному яскраві образи. Таким чином, з Аліси Фрейндліх вийшла дуже реалістична начальниця, яка забуває за особисте життя. А Андрій Мягков перевтілився в чарівного недотьопу.

А ось Лія Ахеджакова далась не так легко на свою роль. Актриса в п’єсі була розкрита як довгонога дівчина, яка знаходить вигідні відносини та має лише таких чоловіків. Під час проб на сцені, режисер вирішив збільшити комічний ефект та взяти Лію на цю роль.

В результаті сценаристу Брагинському довелось повністю переписати характер персонажу, починаючи з зовнішності. Від першого варіанту героя залишилась лише любов до моди.

Ахеджакова в перший час зйомок не подобалась собі у кадрі та дуже засмучувалась через це. Проте зіграла дуже яскраву роль, яка сподобалась глядачам та стала героєм.

Сценаристи Службового роману розповіли, через що довелося змінювати сценарій
Сценаристи Службового роману розповіли, через що довелося змінювати сценарій

Потім актриса ще знялась у не менш популярних фільмах “Москва сльозам не вірить”, “Небеса обітовані”, “Старі шкапи”.

Зараз народна російська акторка перебуває у Німеччині та вже декілька років показує свою позицію в підтримку України. Як відомо, коріння артистки тягнеться саме з України – вона народилась у Дніпрі.

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.