Час писати мемуари: Святослав Вакарчук, що 30 років на сцені, пригадав історію створення хіта “Друг”

У кожної пісні є своя історія, що надихнула автора на її написання. Святослав Вакарчук – настільки велика брила в українському шоубізнесі, що міг би видати цілу книгу про свої нетлінні хіти.

Пісню Святослава Вакарчука “Друг”, на якій зросло не одне покоління українців, нещодавно пригадали у програмі Тіни Кароль “Дім звукозапису”. Молодий перспективний гурт ZIFERBLAT інтерпретував композицію на власний розсуд.

А лідер гурту “Океан Ельзи” поділився історією створення хіта. Виявляється, на написання композиції Вакарчука надихнула книга “Хагакуре. Шлях самурая”. Там йшлося, що самурай ніколи й нікому не повинен виказувати своїх почуттів.

Святослав Вакарчук розповів історію створення пісні

Ось Святослав і взяв за основу подібну поведінку. Коли йому подобалася дівчина, він не говорив їй про це, боячись, що у такому разі може втратити її як друга, а це теж дуже важливо для нього.

Та кінцівка показує, що музикант таки знехтував головним правилом, і згоден на будь-що, аби тільки заволодіти уподобаною особою, а далі вже як складеться:

“Хочу тебе, хоч й на мить, але й нехай”.

Схоже, Вакарчук і нині продовжує самурайську традицію та ніколи не говорить про свою кохану. Раніше ми хоча б знали ім’я його близької людини – Ляля Фонарьова. Тепер артист воліє не лише не показувати матір двох своїх дітей на загал, але й не називаючи. Доводиться задовольнятися плітками та чутками. Ну, справжнісінький тобі самурай!

Є в арсеналі фронтмена “ОЕ” ще одна знакова пісня “Мить”. Її Святослав написав, надихнувшись історією бійця з Кропивницького. Мужній воїн, втративши кінцівки, залишився оптимістом, створив сім’ю та завів дітей.

З Вадимом Довгоруком, якому відірвало руку під Дебальцевим у 2015 році, провів 4 дні на морозі і якимось дивом вижив. Щоправда, відморожені кінцівки довелося ампутувати. Коли Святослав поспілкувався з цим молодиком, він відразу ж дописав останній рядок пісні:

“Не спіши, вже весна наступає. За мить”.

Популярне

Схожі статті

Розлучена Даша Квіткова ніяк не може обрати пару: ніхто з кавалерів не дотягує до рівня Нікіти Добриніна

Даша Квіткова сповістила фоловерам про розлучення з Нікітою Добриніним у січні 2023 року. Відтоді минуло півтора року, а блогерка так і не представила публіці свого нового бойфренда.

Додаю у м’ясо 2 рідких інгредієнти: таких смачних відбивних мій чоловік раніше ніколи не куштував

Якщо долити в маринад для м'яса мінералку, а в кляр – ряжанку, то вийдуть відбивні, що танутимуть у роті. Так можна приготувати на родинний обід чи подати гостям на святковий стіл.

Дмитро Жук дотанцювався: замість Тіни Кароль тепер веде у танок зовсім іншу співачку – не українку

Певний час ходили чутки про роман між хореографом Дмитром Жуком та Тіною Кароль. Але тепер, здається, танцівник балету співачки пустився берега, адже його побачили поряд з іншою артисткою.