Положинський з гурту “Тартак ” відмовився від ордена “За заслуги “, яким його нагородив президент і дорікнув Зеленського через справу Шеремета

У День Незалежності України президент Володимир Зеленський нагородив засновника групи «Тартак» Сашка Положинського орденом «За заслуги», але музикант від нього відмовився.

Про це Положинський повідомив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook. Олександр зазначив, що брав участь в Марші захисників України і на його думку – люди, які йшли поруч з ним в колоні більше заслуговують на державну нагороду.

Положинський дорікнув Зеленського через справу Шеремета

На думку музиканта, ордена заслуговують люди, які зараз є фігурантами справи про вбивство журналіста Павла Шеремета – Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугаров.

«Ці люди дійсно гідні нагороди, хоча б через те, що більше півроку страждають від беззаконня», – озвучив Положинський. Олександр підкреслив, що йому більше важливі ті нагороди, які йому давали за його концерти, а не пафосні державні звання. “Ордена і медалі залиште тим, кому вони потрібні і хто їх заслуговує “, – резюмував Положинський, звертаючись до Зеленського.

Нагадаємо, 20 липня 2016 загинув журналіст Павло Шеремет в результаті підриву автомобіля в Києві. В кінці 2019 року слідчі повідомили про підозру у вбивстві Шеремета військовому медику Яні Дугаров, волонтеру Юлії Кузьменко, а також музиканту і учаснику АТО Андрію Антоненко. При цьому прямих доказів причетності цих людей до злочину немає.