Померлі актори “Величного століття”: права рука Хюррем Султан, радник Сулеймана і чоловік Хатідже (ФОТО)

Турецький серіал "Величне століття" завоював любов глядачів з різних куточків світу. Багато персонажів полюбилися публіці, але не всі з них дожили до сьогоднішніх днів.

Популярний історичний серіал “Величне століття” виходив на екрани з 2011 року по 2014 та завоював популярність у глядачів зі всього світу. В зніманнях турецького серіалу про життя Османської імперії прийняли участь багато акторів. Для багатьох з них серіал став стартом акторської кар’єри та зробив їх популярними – це наприклад Мер’єм Узерлі в ролі Хюррем Султан, Бурак Озчівіт в ролі Малкочоглу Балі-бея, а деяких акторів вже немає серед живих.

Померлі актори “Величного століття”

Головний суддя та мудрий наставник султана Сулеймана Кадія-ефенді, якого зіграв Тунджель Куртіз, помер в розпал зйомок у 2013 році. У “Величному столітті” він почав зніматись вже в похилому віці. Перше враження про його героя було не надто приємним, він здавася надмірно суворим, але поступово його характер розкрився по іншому.

Померлі актори серіалу Величне століття
Померлі актори серіалу Величне століття

Обставини так склалися, що артист артист не встиг зіграти останню роль до кінця. Його життя обірвалося до того, як роботу над серіалом було остаточно завершено. У нього стався серцевий напад і він, на жаль, його не пережив.

Актриса Сабіна Тозія, яка втілила образ Афіфе-хатун, годувальницю султана Сулеймана та праву руку Хюррем Султан багато років лікувала рак головного мозку. Але дива не сталось. Акторці зробили операцію, але лікарям не вдалось покращити її стан – зірку частково паралізувало, а в 2021 році її серце зупинилось назавжди.

Померлі актори серіалу Величне століття
Померлі актори серіалу Величне століття

Також 2021 рік забрав життя ще однієї зірки “Величного століття” – Нусрета Четінела. Він був головним казначеєм та батьком Батур-бея. За його сина у відсутності падишаха хотіли віддати заміж Хюррем. Як і Сабіна, Нусрет довго боровся з онкологічним захворюванням, однак помер як Тунджель від інфаркту.

Померлі актори серіалу Величне століття
Померлі актори серіалу Величне століття

Третій чоловік Хатідже-султан Хюсрев-паши у виконанні актора Лурана Ахметі дуже полюбився глядачам, хоча йому дісталась другопланова роль. В березні 2021 року 46-річний артист помер від наслідків перенесеної корони.

Померлі актори серіалу Величне століття
Померлі актори серіалу Величне століття

Популярне

Схожі статті

Жіночої руки не вистачає: як виглядає будинок Михайла Поплавського, в якому замість дружини – прислуга

Протягом кар'єри співака та ректора університету, Михайло Поплавський заробив достатньо коштів, щоб збудувати розкішний маєток під столицею.

Не встигаю подавати на стіл. Єврейська намазка-паштет з курки: ідеально замість ковбаси на бутерброд

Домашній курячий паштет ідеально смакує з підсмаженими тостами, або зі свіжим білим хлібом. Таку намазку можна подавати в якості закуски, або на сніданок до бутербродів.

Смачно, як у бабусі. Готую мега-порції, жодного не залишається: пишні пиріжки на кефірі з будь-якою начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки. Це проста, але водночас дуже смачна і ситна страва на будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пишних і ніжних пиріжків, для яких підійде будь-яка начинка.