Зовсім інше “Величне століття”: як виглядають актори, які мали зіграти ролі Хюррем, Шах Султан, Шехзаде Селіма

Турецька актриса Мер'єм Узерлі вдало втілила історичний образ Хюррем Султан у серіалі "Величне століття", але головних героїв, і її в тому числі могли зіграти інші актори.

Нині вже важко уявити серіал “Величне століття” без звичних акторів. Мер’єм Узерлі, Халіт Ергенч та інші турецькі артисти зачепили мільйони глядачів з усього світу. Коли Мер’єм пішла з серіалу, вибухнув справжній скандал. Не гарантовано, що екранізація історії султана Сулеймана Великого вийшла б така ж вдала за участі інших зірок.

Коли творці серіалу проводили кастинг, було чимало проблем. Особливо із вибором дівчини на головну роль. У сценаристів та режисера було певне уявлення про те, хто має грати Хюррем Султан, а претенденток вони мали чимало. Наприклад на головну роль пробувалась дружина Бурака Озчивіта Фахріє Евджен, чия слава зросла після зйомок в іншому турецькому хіті “Корольок – пташка співоча”.

Як виглядають актори, які мали зіграти ролі Хюррем, Шах Султан, Шехзаде Селіма

Однак режисер в результаті зупинив свій вибір на ледь розмовляючій по турецьки Мер’єм Узерлі, яка після чорної смуги в кар’єрі зірвалася з місця з Німеччини на історичну батьківщину по дзвінку подруги. І в результаті ніхто не помилився. Завдяки Хюррем вона прославилася на весь світ, а творці серіалу отримали ідеальну актрису.

Інша знаменитість могла зіграти і величну Шах Султан. Дениз Чакир часто ставлять в один ряд із Узерлі. Цій турецькій зірці вдалося ідеально втілити на малих екранах образ величної та підступної сестри падишаха Сулеймана.

Як виглядають актори, які мали зіграти ролі Хюррем, Шах Султан, Шехзаде Селіма

Крім Деніз на це місце претендувала ще й Аслихан Гюрбаз – шанувальники “Величного століття” пам’ятають її по ролі Халіме-султан з “Імперії Кесем”. Ті, хто дивився пряме продовження історії Хюррем і Сулеймана знають, що Аслихан вдалося створити один із найбільш незабутніх жіночих образів у цьому проєкті, тому з роллю Шах вона ймовірно впоралася б.

А дорослого шехзада Селіма міг зіграти не Енгін Озтюрк, а його колега по цеху Метін Акдюльгер. Зовні він підходив під цей образ, але режисеру більше сподобався Озтюрк. Зате Метіну надалі пощастило і його покликали до “Імперії Кесем” – у цьому серіалі він зіграв нащадка султана Сулеймана Мурада Четвертого.

Як виглядають актори, які мали зіграти ролі Хюррем, Шах Султан, Шехзаде Селіма