Таємна кімната з “Величного століття” існувала насправді: як Хюррем слідкувала за султаном та чиновниками

У серіалі "Величне століття" Хюррем Султан була показана як дуже майстерна інтриганка. Завдяки гострому розум та вірним соратникам вона досягала будь-яких цілей.

Роксолана, досягши влади і ставши дружиною падишаха, хотіла контролювати все і всіх. В сюжеті серіалу “Величне століття” це бажання зіграло з Хюррем Султан злий жарт. Виною всьому була таємна кімната Роксолани у султанському палаці, яка, як виявилося, існувала насправді.

У серіалі чимало сюжетних дірок, які не дають спокою фанатам. Так, наприклад, досі всі намагаються зрозуміти, чому Махідевран час від часу називають Хасекі, хоча цей титул був спеціально придуманий султаном Сулейманом для своєї Хюррем, а її стосунки з матір’ю падишаха Валіде показані дуже напруженими і важкими, хоча в реальній історії жінки поважали одна одну.

Серед інших таємниць “Величного століття” однією з найзагадковіших є та, що стосується прихованої від усіх кімнати Роксолани. У ній у четвертому сезоні Хюррем підслуховувала засідання свого чоловіка-падишаха з його чиновниками. Вона хотіла мати всю достовірну інформацію про справи держави. Про потаємне приміщення знали лише найвідданіші слуги Хасекі – Фахріє-калфа та Сюмбюль-ага.

Таємна кімната Хюррем Султан з Величного століття існувала насправді
Таємна кімната Хюррем Султан з Величного століття існувала насправді

Досі ніхто не може зрозуміти, як Хюррем зуміла потайки від усіх збудувати кімнату в самому серці палацу Топкапи, та ще й поблизу зали засідання ради. Сама героїня у четвертому сезоні у розмові зі Сюмбюлем згадує, що кімнату зробили саме вони – тобто версія про те, що приміщення існувало раніше, не підтверджується.

Таємна кімната Хюррем Султан з Величного століття існувала насправді
Таємна кімната Хюррем Султан з Величного століття існувала насправді

В більш старому серіалі про Роксолану також був сюжет з таємною кімнатою, тому існує версія, що й у реальному житті у Хюррем була така таємна кімната, сидячи в якій вона могла спокійно слухати доповіді чиновників. Зважаючи на те, як Сулейман поважав свою законну дружину, у цю версію легко можна повірити.

Популярне

Схожі статті

Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.