Галина Стаханова стала відомою лише після пенсії: як актриса виглядала в молодості і ким працювала

Фільмографія Галини Стаханової налічує понад 100 картин. У свої 79 років вона продовжує радувати телеглядачів ролями в кіно. Але режисери помітили артистку тільки після виходу на пенсію.

Актриса Галина Стаханова відома широкому колу глядачів: вона знімалася як в серіалах-мелодрамах, так і втілювала ролі у фільмах для підлітків і дітей. Наприклад, багато школярів знають її, як тітку Ліду з “Ранеток”.

В своїм 79 років Галина Костянтинівна продовжує працювати на знімальному майданчику. Але, насправді, слава прийшла до неї тільки після пенсії.

Будучи ще дівчинкою, Галина мріяла про кіно. Їй снилися зйомки і ролі в картинах іменитих режисерів. Але після закінчення школи вона так і не набралася сміливості подати документи в театральне училище.

Галина Стаханова: в юності і зараз

Але повністю відмовитися від кіно Стаханова так і не змогла, тому пішла вивчати професію гримера в Московському академічному театрі імені Володимира Маяковського.

Ну а після закінчення вона завжди була на “порозі” своєї мрії. Галина працювала начальником відділу постачання в ГІТІСі, в середині 60-х була костюмером у Будинку культури МДУ і адміністратором на кіностудії “Мосфільм”.

Вона була знайома з багатьма акторами і актрисами. Одного разу Віра Пашенна їй навіть сказала, що вона зобов’язана грати. Але Галина після тих слів працювала ще адміністратором в спортивному комплексі і старшим контролером в “Лужниках”.

Галина Стаханова (зліва)

Але все ж від мрії довго бігати майбутня артистка не змогла. Вона пройшла конкурс в Студентському театрі МДУ, де і стала підробляти акторкою, поєднуючи своє захоплення з основною роботою.

У 42 роки її запросили в Театр Романа Віктюка, на той час Галина все ще продовжувала працювати контролером і поєднувала два роди діяльності.

Тільки після виходу на пенсію Стаханова стала справжньою зіркою кіно і серіалів. У рік вона отримує кілька пропозицій від різних режисерів. Вона має дуже типажну і цікаву зовнішність. Тому їй частіше дістаються епізодичні ролі, але їх просто неможливо не полюбити.

Галина зараз продовжує займатися улюбленою справою. Також, виховує доньку та внучку.

Галина Стаханова