Ось яким султан Сулейман був у житті: не схожий на коханого Хюррем і Махідевран з “Величного століття”

Дізнайтеся, як виглядав правитель Османської імперії, султан Сулейман, та чим відрізнявся від героя телесеріалу "Величне Століття". Читайте про історичні факти щодо характеру Сулеймана.

Справжній султан Сулейман, що жив 500 років тому, в реальному житті відрізнявся від образу, представленого у популярному серіалі “Величне століття”. Давайте розглянемо відмінності між історичним султаном Сулейманом та його відтвореним образом на екрані, а також дізнаємось, якою насправді була зовнішність, інтереси та характер султана.

Ось яким султан Сулейман був у житті
Ось яким султан Сулейман був у житті

Султан Сулейман у свій час визнаний одним з найвеличніших правителів династії Османів, оскільки він значно розширив території імперії та приніс великий внесок у культурний, літературний та архітектурний розвиток. Сулейман цікавився інженерією та ковальською справою і був одним з найдосвідченіших правителів Османської імперії.

Ось яким султан Сулейман був у житті
Ось яким султан Сулейман був у житті

Історики розповідають, що Сулейман, хоча був і жорстоким правителем, але справедливим. Він звільнив багатьох людей від рабства, що, звісно, призводило до конфліктів з аристократами. Його складний характер з часом переріс у сумніви щодо близького оточення. Хоча, справді, існували спроби його близьких вибити його з трону, вони не мали успіху.

Ось яким султан Сулейман був у житті
Ось яким султан Сулейман був у житті

Серіал “Величне століття”, розрахований на жіночу аудиторію, тому сюжет про стосунки султана з гаремом. Але реальний гарем відрізнявся від того, який нам показали в серіалі. Окрім жінок Сулеймана, в гаремі було багато шляхетних дівчат, які отримували там освіту. Важливо, що лише євнухи та слуги могли вільно розгулювати по гарему, для обранців султана це було заборонено.

Султан провів багато часу в походах та віддавав перевагу мистецтву та писанню віршів. До слова, прізвище “Пишний” походить від європейських літописців через неправильний переклад турецького прізвища, яке в перекладі означає “справедливий”.

Популярне

Схожі статті

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.