Що стало з “Мальвіною” Тетяною Проценко, в яку були закохані майже всі радянські хлопці: як склалася її доля

Як склалась доля актриси Тетяни Проценко після виходу фільму "Пригоди Буратіно", де вона зіграла роль "дівчинки з блакитним волоссям" - читайте нижче.

Російська актриса Тетяна Проценко, відома через роль Мальвіни у радянському фільмі “Пригоди Буратіно”. Померла жінка у 2021 році у віці 53 років.

Тетяна Проценко народилась 8 квітня 1968 року. За словами самої жінки, помічник режисера фільму “Буратіно” випадково познайомився з нею в поїзді. Тоді ж він запропонував юній дівчині пройти проби на роль “дівчинки з блакитним волоссям” Мальвіни. На пробах молоду актрису затвердив на роль казкової героїні режисер Леонід Нечаєв.

Що стало з Мальвіною Тетяною Проценко

Після виходу фільму на екрани в Тетяни трапилось нещастя. Дівчинка впала та отримала серйозну травму. Лікарі діагностували струс мозку. Це сталося незадовго до початку знімання нового фільму “Червона шапочка”, у якому Проценко мала грати головну роль. Однак лікарі рекомендували їй уникати фізичних і емоційних навантажень та наголосили утриматися від участі в зйомках. На головну роль у фільмі “Червона шапочка” затвердили Яну Поплавську.

Також Проценко знялась у документальних фільмах, таких як “Життя не казка” та “Таємниці кіно”. Проте пізніше Тетяна вирішила змінити професію. Вона закінчила кінознавче відділення ВДІКу та стала членом Міжнародної федерації журналістів. Після цього працювала дизайнером журналів, а згодом і головним редактором.

Що стало з Мальвіною Тетяною Проценко

У 2018 році у Тетяни Проценко діагностували онкологічне захворювання. Близько трьох років вона боролась з тяжкою хворобою. Тетяна померла в лікарні, в реанімаційному відділенні, і була похована в росії на Пихтінському кладовищі. У 2021 році стало відомо про смерть відомої жінки. У неї залишилось двоє дітей, донька Анна (від першого шлюбу) та син Володимир (від другого шлюбу).