facebook

“Треба своє життя змінити”: доктор Комаровський “відкрив очі” на правду, про яку мовчать мільйони людей

Відомий український науковець і педіатр Євген Комаровський висловився про питання, яке "крутиться" у голові кожного з нас. Він дав на нього відповідь.

Євген Комаровський, відомий український лікар, в інтерв’ю для Дмитра Гордона розповів про основні правила схуднення, забувати про які точно не можна. Знаменитість пояснив, чому постійні дієти на фоні активного стресу можуть призвести не до схуднення, а до набору ваги.

Комаровський висловився про схуднення

За словами експерта, кожен із нас здатен втратити певну кількість зайвих кілограмів протягом декількох місяців просто завдяки сталевому характеру. Можна обмежити себе у харчуванні та почати займатись спортом, проте це буде тільки стражданням, аж ніяк не насолодою від здорового стилю життя.

На думку Комаровського, коли людина починає відчувати неприємний голод, то її метаболізм працює таким чином, що починає запасати все, що тільки можна, у жирові відкладення. Організм чинить так, адже усвідомлює відчуття голоду, як небезпеку – мовляв, людина потрапила у складні умови, а тому не має змоги нормально харчуватись.

Євген Комаровський висловився про схуднення та розповів, як правильно втратити зайву вагу
Євген Комаровський висловився про схуднення та розповів, як правильно втратити зайву вагу

Аби не витрачати енергію, якої і так мало, організм починає сповільнювати метаболізм і постійно прагнути вживати швидкі вуглеводи. Саме тому, коли дієта завершується, ви починаєте їсти все підряд, а організм сприймає це, як шанс запастись на майбутнє голодування.

На думку лікаря, ефективними є тільки такі дієти, на які ви витрачаєте мінімум часу – аби, наприклад, схуднути до весілля.

“Треба своє життя змінити, а життя – це не лише їжа”, – впевнений Євген Комаровський.

Євген Комаровський висловився про схуднення та розповів, як правильно втратити зайву вагу
Євген Комаровський висловився про схуднення та розповів, як правильно втратити зайву вагу

Знаменитий лікар наголосив, що у процесі схуднення потрібно враховувати кількість часу, протягом якого ви відпочиваєте, а також рівень вашого стресу. Все це сильно впливає на те, наскільки здоровим виявиться ваше схуднення.

Популярне

Схожі статті

Білі меблі, відкриті шафи, оранжеве крісло: Олександр Педан показав оселю, в якій виховує з дружиною сина

Олександр Педан уже 21 рік живе у шлюбі з Інною. Разом виховують доньку й сина. Цікаво, як подружжя облаштувало своє родинне гніздечко? Зазирнемо у квартиру до телеведучого.

Марічка Падалко з 1+1 зізналася, що при розлученні залишила все майно колишньому: “Більше, ніж він заробив”

Не всім відомо, що багатодітна мама Марічка Падалко мала перший шлюб, в якому за 15 років так і не народила. Натомість поступилася чоловіку майном, аби тільки розлучитися та піти до Єгора Соболєва.

Непристойно багаті: Камалія, учасниця “МастерШеф” Катя Велика і Оля Полякова – зірки, до яких липнуть гроші

Камалія, Оля Полякова та учасниця "МастерШеф" Катерина Велика неодноразово хизувалися своїми статками. Які джерела прибутку мають ці жінки і скільки вони дійсно заробляють – читайте далі.