Як убезпечити себе на льоду і що робити, якщо вже впав

Взимку на вулиці може бути особливо травмоопасно. Ми зібрали для вас поради, які допоможуть убезпечити себе від падінь і травм.

Що робити, щоб уникнути падіння?

Відповідне взуття

Виберіть відповідне до погодних умов взуття. В першу чергу, забудьте про підбори і платформу, в такому взутті вам буде дуже складно утримати рівновагу. Це ж стосується і взуття з плоскою підошвою.

Вибирайте моделі з товстою і дуже рельєфною підошвою, каблук повинен бути стійкий і не перевищувати 3-4 см.

Але якщо у вас немає можливості купити нову пару, можна приклеїти звичайний білий пластир на підошву старого взуття.

Обираємо взуття
Обираємо взуття

Одяг

Коли ви вибираєте, що одягнути в холодну погоду, розраховуйте, що одяг повинен бути не тільки теплим, але і зручним. Оскільки, коли ви опинитеся на льоду, вам може доведеться розмахувати руками, щоб утримати рівновагу. Вузькі спідниці і штани, масивні неповороткі шуби і пуховики – це не найкращий вибір, залиште ці речі, до більш сприятливої погоди. Також не одягайте великі капюшони, або масивні шапки – вони будуть обмежувати огляд.

Хода

Коли ви опинитеся на льоду, намагайтеся йти потихеньку, не роблячи великі кроки. Руки повинні бути вільні, краще не ставити їх в кишені, щоб в разі чого можна було балансувати.

Падати теж потрібно правильно

Якщо ви все ж відчуваєте, що почали падати, що не виставляйте руки (ви можете її зламати), постарайтеся згрупуватися і зігнути ноги.

Поради як поводити себе на льоду
Поради як поводити себе на льоду

Що робити, якщо вже впали

Не треба відразу підхоплюватися і відразу бігти по своїх справах. Потихеньку підніміться і перевірте, чи не болить десь, перевірте ноги, руки, спину. Біль може не відразу проявитися.

Якщо, все таки, відчули біль, навіть якщо не сильну, – краще сходіть в травмпункт і перевірте, бо не при всіх переломах біль буде дуже сильною.

Ви також можете отримати струс мозку і не помітити. Якщо через час у вас з’явилося запаморочення або нудота – краще залиште все справи і підіть додому, а ще краще – зверніться до лікаря.

Ось п’ятірка основних травм, які люди отримують при падінні на лід:

  • Розтягування м’язів і розтягнення зв’язок.
  • Переломи, в тому числі компресійні переломи хребта.
  • Зламані кістки – найчастіше зап’ястя і стегна.
  • Травми спини і болі.
  • Струс мозку та інші травми голови.

Будьте обережні і бережіть себе.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.