Порошок для прання своїми руками: мінімум хімії і максимум користі

Багато господинь по всьому світу починають переходити на нетоксичний, екологічний домашній порошок. Один з рецептів такого порошку ви знайдете у нас в статті.

Приготування власного прального порошку – це гарантія, що ви будете використовувати екологічні продукти, склад яких ви знаєте. Такий порошок менш токсичний для навколишнього середовища, а також більш дбайливий для шкіри. А ще він набагато дешевше.

Інгредієнти

  • 200 гр пластівців або стружки господарського мила;
  • 200 гр харчової або кальцинованої соди;
  • 180 гр солі;
  • 80 гр перкарбонату натрію;
  • 30 крапель ефірної олії чайного дерева (антибактеріальний і антисептичний).

Змішайте перкарбонат, сіль і харчову соду в мисці. Добре перемішайте. Потім додайте пластівці господарського мила. Коли суміш стане досить однорідною, додайте ефірні олії чайного дерева і добре перемішайте.

Використання і запобіжні заходи

Зберігайте в щільно закритій банці далеко від джерел тепла і в недоступному для дітей місці.

Залежно від того, наскільки брудна ваша білизна, насипте одну або дві столові ложки порошку в відділення для миючого засобу або прямо в барабан.

Біла білизна має тенденцію ставати сірою під дією вапняку. Білий оцет через свою кислотність запобігає цій незручності. Однак будьте обережні, його не можна використовувати в чистому вигляді – він може пошкодити еластичні матеріали – і не варто змішувати з миючим засобом, оскільки його з’єднання з харчовою содою зробить рецепт менш стабільним. Одна третина оцту, дві третини води – і наливайте порцію в відділення для пом’якшувача. Якщо одяг вже посірів, жменю перкарбонату в барабані може надати йому свіжість.

Чому не варто додавати для аромату ефірні олії

У багатьох рецептах в Інтернеті рекомендується додавати в суміш трохи ефірних олій для додання аромату білизни (лаванда, лимон і тощо). Але, як ви помітили, в нашому рецепті їх немає (за винятком чайного дерева через його антисептичний ефект), тому що вони абсолютно марні, оскільки ефірні олії розчиняються і зникають з водою для миття. За тією ціною,яку вони коштують, краще просто розпорошувати суміш ефірних масел і води на вже випрану білизну з машини.

Використовуйте порошок, в складі якого ви впевнені
Використовуйте порошок, в складі якого ви впевнені

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.