Як повернути білизну футболок і шкарпеток: топ-3 поради господаркам в кожен будинок

Напевно ви хоч раз стикалися з тим, що споконвічно біла річ стала занадто сірої і темної.

Як правило, такі речі ми викидаємо або переводимо в статус “ганчірок “. А дарма, адже без праці можна дати їм друге життя.

1 спосіб – із застосуванням борної кислоти

Як відбілити одяг в домашніх умовах
Як відбілити одяг в домашніх умовах

Тут беремо борну кислоту (яку можна купити без праці в будь-якій аптеці) в кількості 20 грам, і розводимо її в 10 літрах кімнатної води.

Ретельно перемішуємо, і в отриманий борний розчин кладемо речі, замочуємо приблизно на 2-3 години. Потім стираємо їх в режимі звичайного прання і ретельно виполіскує.

2 спосіб – марганцівка і пральний порошок

Як відбілити одяг в домашніх умовах
Як відбілити одяг в домашніх умовах

Так наші мами і бабусі точно прали. Беремо 200 грам порошку, розводимо їх на 10 літрів води у великій ємності, і кидаємо туди пару кристалів марганцівки.

Відзначимо, що вода повинна бути тепла. Спочатку ми відпираються речі, і кладемо туди вже випрані. Щільно закриваємо і даємо охолонути. Потім ретельно полоскати і вивішуємо сушитися.

3 спосіб – замочуємо в білизні

Як відбілити одяг в домашніх умовах
Як відбілити одяг в домашніх умовах

Найнебезпечніший з усіх варіантів з двох причин – якщо перетримати, тканина може зіпсуватися, і якщо налити занадто багато білизни, то теж можна зіпсувати тканину. А ще – не всім речам вона підходить.

За рецептом прання беремо речі, стираємо їх, потім у воді кімнатної температури розводимо білизну по пропорції 100 гр білизни на 10 літрів. Замочуємо на 30 хвилин, потім ретельно полоскати.

Після сушіння і використання хоча б одного з перерахованих вище варіантів ваша одяг буде білосніжною. Зверніть увагу на те, що працюючи з хімічними речовинами, потрібно не допускати їх потрапляння на слизові оболонки організму.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.