Домашні рослини від вірусів і бактерій: ТОП-10 корисних квітів

Домашні рослини можуть не тільки радувати око, але і приносити величезну користь для здоров'я людини. З такими квітами можна забути про хвороби, віруси і бактерії.

  1. Хлорофітум – найкорисніша квітка для квартири. У неї є унікальна здатність – очищати повітря від шкідливого формальдегіду, які виділяють синтетичні матеріали. Учені говорять, що ця рослина за 24 години повністю очищає приміщення, де знаходиться.

    Герань

  2. Пеларгонія або герань – рослина-антистрес, яка заспокоює нервову систему. Також знімає головний біль і нормалізує тиск. Якщо рослини поставити в спальні, то сон буде міцним. Пеларгонія очищає повітря від вірусів і бактерій. Крім того, вона перешкоджає появі вогкості.

    М’ята перцева

  3. М’ята перцева – це садова рослина, але її можна вирощувати у себе на підвіконні. Від неї в кімнаті завжди свіжий запах. Вона бореться з мігренню і знижує дратівливість.

    Сансевієрія

  4. Сансевієрія виробляє величезну кількість кисню. Тому не потрібно купувати дорогий зволожувач повітря. А ще ця проста квітка має дуже здатність підвищувати імунітет людини.

    Мирт

  5. Евкаліпт і мирт – найкращі помічники для людей, у яких астма й інші проблеми з диханням. Усе тому, що вони борються з поганими речовинами в повітрі. Тому з ними легше дихати.

    Декоративний лимон

  6. Декоративний лимон очищає повітря і запобігає розмноженню хвороботворних бактерій, які можуть викликати ангіну, менінгіт, туберкульоз та інші хвороби. Але за декоративним лимоном потрібно ретельно доглядати.

    Лавр

  7. Лавр – знищує бактерії і віруси, а також допомагає людям з хворобами серця, судин і шлунково-кишкового тракту.

    Фікус

  8. Фікус – усуває токсини, і наповнює кімнату киснем. Також пригнічує розмноження мікроорганізмів, які провокують вірусні захворювання у людини. З такою квіткою пилу в будинку буде менше, а повітря чистіше.

    Бегонія

  9. Бегонія володіє антибактеріальними властивостями. Крім цього, вона захищає організм людини від комп’ютерного випромінювання.

    Кактус

  10. Кактус захищає від шкідливого електромагнітного випромінювання, вбиває мікроби, знижує іонізацію повітря.