Майстер-клас від кулінарів: секрети смаженої картоплі. Як зробити ідеальну скоринку та не “спалити” бульбу

Як приготувати ідеальну смажену картоплю: поради щодо обробки картоплі перед смаженням та деталі смаження на сковороді. Розглянемо важливість дотримання простих та корисних правил.

Навіть така проста страва, як смажена картопля, може стати справжньою витівкою для господині, якщо не дотримуватися кількох важливих правил. Давайте розглянемо секрети ідеального смаження картоплі.

Як зробити ідеальну скоринку та не спалити бульбу
Як зробити ідеальну скоринку та не спалити бульбу

Розумна кількість картоплі на сковороді

Для отримання гарного результату не варто смажити велику кількість картоплі одночасно. Це може призвести до того, що частина не прожариться, а інша стане пригорівшою. Форма нарізаної картоплі може бути будь-якою, оскільки це не впливає на якість смаження.

Перед смаженням картоплі

Перед тим, як почати смажити, обов’язково промийте подрібнену картоплю. Це дозволить видалити зайвий крохмаль, який може бути причиною підгоряння. Можете скористатись корисним лайфхаком: залийте картоплю окропом, закип’ятіть воду та залиште на кілька хвилин. Після цього дайте картоплі трошки відійти від води та починайте смаження.

Як зробити ідеальну скоринку та не спалити бульбу
Як зробити ідеальну скоринку та не спалити бульбу

Деталі смаження картоплі

Смажте на сковороді з товстим дном – це дозволить рівномірно прожарити картоплю. Пам’ятайте, що готується картопля на попередньо розігрітій соняшниковій олії. Викладіть в один шар та не забувайте періодично перемішувати, щоб не було прилипання.

Якщо бажаєте додати цибулю, робіть це через 5 хвилин. І не забувайте, що сіль краще додавати в самому кінці, щоб картопелька не розпалась.

Дотримуйтесь цих правил

  • Важливо обрізати зелені ділянки, оскільки вони містять соланін – небезпечну отруту.
  • Ретельно промивайте картоплю перед смаженням.
  • Не кладіть на сковороду мокрі шматочки картоплі.
  • Розігрівайте олію перед початком процесу.

Якщо ви будете дотримуватися цих простих порад, то зможете приготувати ідеальну, хрустку та смачну – смажену картопельку

Популярне

Схожі статті

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.