Картопляне пюре потемніло після варіння: запам’ятайте один секрет, як запобігти потемнінню картоплі

Ніжне картопляне пюре – страва, яку обожнює кожен із нас. Розповідаємо, як правильно готувати страву, щоб із часом вона не темніла, а смак залишався таким самим апетитним.

Один із найпопулярніших коренеплодів у всьому світі – це картопля. З неї можна приготувати неймовірно велику кількість страв, серед яких першість займає саме пюре. Втім, поширена серед багатьох господарів і господарок проблема полягає в тому, що після приготування картопля швидко темніє. Розповідаємо, чому так стається та що з цим можна зробити.

Чому пюре темніє і що робити

Коли картопляне пюре темні, багато господинь лякаються, адже вважають, що таку страву вже не можна споживати – нібито вона зіпсована. Насправді ж потемнілу бульбу ви все ще можете спокійно їсти, щоправда, смакові якості такої страви будуть гіршими. Крім того, не таким красивим буде картопляне пюре, відтінок якого наближається до сірого. Причина такого феномену криється у неправильному процесі вирощування картоплі.

Експерти з кулінарії розповіли, чому картопляне пюре темніє та що з цим робити
Експерти з кулінарії розповіли, чому картопляне пюре темніє та що з цим робити

Якщо під час вирощування культурі не вистачало калію, то після приготування така картопля легко може гірчити та темніти. Крім того, бульба, що після варіння набуває темного відтінку, могла бути пошкоджена під час транспортування або підморожена під час зберігання. Після приготування картопляне пюре може темніти, якщо ви використовуєте неправильний сорт. Найкраще підійде та картопля, яка у розрізі жовта.

Експерти з кулінарії розповіли, чому картопляне пюре темніє та що з цим робити
Експерти з кулінарії розповіли, чому картопляне пюре темніє та що з цим робити

Ще однією причиною, чому готова страва раптом стала темною, може бути неправильний процес її приготування. Якщо під час збивання картоплі ви додали до неї холодне молоко або прохолодне масло, існує великий шанс, що вона змінить колір. Аби уникнути такого неприємного ефекту, варто додати в картопляне пюре тільки підігріте молоко або ж розтоплене вершкове масло.

Популярне

Схожі статті

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.

Слава Дьомін зізнався Златі Огнєвіч у почуттях, а зірка вже вагітна від іншого: такого нареченого прогледіла

У світі шоу-бізнесу неабияк часто відбуваються історії кохання, які схожі на сценарії кінофільмів. Однак, іноді навіть найбільш яскраві зірки не захищені від реальних емоцій і складних відносин.