Забула, що таке сморід під час смаження риби: простий лайфхак, як позбутись від неприємного запаху на кухні

Запах смаженої риби змушує замислитись, чи дійно ви хочете готувати страву вдома. Втім, декілька простих секретних прийомів допоможуть назавжди позбутись неприємних ароматів.

Приготування риби викликає чимало думок і вагань у господинь і господарів. Смажені карасі або будь-який інший “мешканець води” має неабияку популярність на столі, втім готувати його нелегко. Багатьох зупиняє поява неприємних ароматів під час смаження риби. Втім, зазначають експерти, ви можете більше не переживати з цього приводу – прості поради від досвідчених домогосподарок допоможуть уникнути появи “смороду”.

Як позбутись від запаху риби

Найефективнішим засобом від неприємного аромату риби кулінари називають звичайний столовий або будь-який інший оцет. Для того, щоб позбутись від неприємного запаху на кухні, потрібно нагріти або довести його до кипіння у каструлі. Не накривайте місткість кришкою, і тоді пара від оцту поглинатиме всі запахи у вашій оселі.

Експерти розповіли про основні поради, які допоможуть позбутись від запаху риби під час смаження
Експерти розповіли про основні поради, які допоможуть позбутись від запаху риби під час смаження

А ось позбутись від неприємного аромату риби у мийці допоможе харчова сода. Вона, так само як і оцет, має здатність поглинати зайві запахи. Для початку потрібно змішати соду з водою до утворення так званої “каші”. Не потрібно робити масу занадто рідкою – вам повинно бути зручно мити раковину отриманим порошком. Очистьте мийку такою сумішшю, залиште на 10-15 хвилин, а потім – змийте.

Експерти розповіли про основні поради, які допоможуть позбутись від запаху риби під час смаження
Експерти розповіли про основні поради, які допоможуть позбутись від запаху риби під час смаження

Втім, зазначають експерти, набагато легше боротись не з наслідками, а не допускати причин для появи неприємностей. За допомогою одного простого лайфхаку ви можете попередити появу неприємного запаху під час смаження риби. Для цього вам просто потрібно кинути на пательню з олією гілочку петрушки. Зелень “візьме на себе” всі неприємні аромати, а вам залишиться – готувати та насолоджуватись смаком готової риби.

Популярне

Схожі статті

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.

Животик такий, що на двійню схоже: вагітна Джамала вийшла в люди
перед самими пологами (ФОТО)

Співачка Джамала часто ділиться з фанатами світлинами з округлим животиком, щоб публіка могла розділити з нею цю радість. Проте артистка не сидить вдома, а продовжує плідно працювати.