Навіщо я заморожую свіжі лимони? Мало хто цим користується, а дарма, і ось чому: 3 вагомі причини

Якщо надрізаний лимон лежатиме у холодильнику кілька днів, він зіпсується. Зберегти цитрус допоможе морозильна камера. Якщо зробити все правильно, він збереже всі свої якості й вітаміни.

Лимон збереже свіжість й соковитість, якщо зберігати його у морозилці. Тож якщо знадобиться приправити страву лимонним соком чи попити цілющого чайку від застуди, заморожений продукт завжди стане в пригоді.

Навіщо та як заморозити лимон

Примітно, що заморозивши лимон, а згодом розморозивши, ви отримаєте весь комплекс корисних речовин. Навіть вітамін С під дією низьких температур не лише не втрачається, а навпаки його рівень ще й підвищується.

Тож у сезон цитрусових треба зробити певний запас, а потім додавати по шматочку в напої чи випічку. Тоді викидати підгнилий фрукт з полички у холодильнику не доведеться. Можна морозити цитруси цілими.

Навіщо та як заморозити лимон

Спочатку плоди вимийте, протріть насухо паперовим рушником. Кожен лимон складіть в окремий пакет і відправте в морозилку. Якщо згодом треба буде швидко розморозити, дістаньте цитрус із пакета й опустіть у холодну воду на 10 хвилин.

Якщо потрібен лимон для кубиків льоду, то відразу зробіть заготування. Поріжте плід на дрібні часточки, розкладіть у форми для льоду, залийте водою і відправте до морозильної камери. Можете вичавити з лимона сік і заморозити лимонні кубики.

Навіщо та як заморозити лимон

Якщо додаєте шматочки лимона в чай, то поріжте на півкільця, складіть у пластиковий контейнер і заморозьте. Лимон, натертий на тертушці, упакуйте в пакет для заморожування і – в льодову камеру. Усі корисні властивості при цьому буде збережено.

Отже, хочете посилити корисні властивості лимона? Тоді мерщій кладіть його до морозилки. Так і цитрус завжди буде під рукою, і плід стане набагато кориснішим, і всілякі хімічні домішки зникнуть.

Популярне

Схожі статті

Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?

Свекруха порадила у фаршировані перці замість рису додати дещо інше: з цим інгредієнтом набагато смачніше

Навіть до класичних рецептів можна внести унікальну родзинку та повністю оновити страву, всього лише замінивши один інгредієнт іншим. У нашому випадку ми готуємо фаршировані перці по-новому.