Вже забула про існування розпушувача для тіста. Його можна легко замінити: ви неправильно гасите соду оцтом

Приготувати випічку без використання розпушувача для тіста можливо, але результат у такому разі вас точно не порадує. Розповідаємо про секретний лайфхак, який вам точно допоможе.

Випічка – страва, яка завжди та всюди користується особливою популярністю. Для приготування смачного пирога або бісквіту для тортика важливо використовувати розпушувач для тіста. Він допомагає вашій випічці піднятись і не опадати після приготування. Втім, багато господинь відмовляються від магазинного розпушувача на користь домашнього – звичайної соди. Розповідаємо про основні правила гасіння соди оцтом, які допоможуть приготувати апетитну випічку.

Як правильно гасити соду

Більшість господинь звикла використовувати цікавий прийом: перед тим, як додавати основний компонент до тіста, вони гасять її за допомогою столового оцту, використовуючи для цього звичайну ложку чи пусту склянку. Такий метод призводить до бурхливої реакції, в результаті якої з’являється вуглекислий газ. Втім, користі від такого методу немає, адже виділений газ ніяк не впливає на розпушення тіста. Це через те, що процес відбувався поза межами вашого тіста, для нього ніякої користі немає. Отже, найголовніший крок, який і впливає на рівень “пухкості” тіста, оминув масу, з якої ви збираєтесь випікати.

Експерти розповіли про основні правила гасіння соди – як використовувати її замість розпушувача для тіста

Ось як ви можете гасити домашній розпушувач за допомогою столового оцту: додайте соду до сухої суміші інгредієнтів тіста перед додаванням борошна, а потім – полийте її оцтом. Після цього добре перемішайте. Це спричинить реакцію, і вуглекислий газ, який і розпушує тісто, залишиться в ньому. Існує ще один ефективний метод гасити соду: додавайте її до сухої частини інгредієнтів вашого тіста, а оцет – до рідкої частини. Перемішайте сухі й рідкі інгредієнти окремо, а наступним кроком об’єднайте їх. У такому разі реакція відбудеться всередині тіста, а тому все вдасться.

Експерти розповіли про основні правила гасіння соди – як використовувати її замість розпушувача для тіста

Важливо врахувати, що якщо в тісті вже містяться достатня кількість кислих продуктів, як от сметана, кисле молоко, лимонний сік та інші інгредієнти, немає потреби додавати оцет до рідких компонентів тіста. У такому випадку сода прекрасно розпушить тісто і без нього, і ваша страва вийде надзвичайно пухкою.