Скільки можна користуватись губкою для посуду: ви точно не знали, як часто її міняти. Роблю так і раджу вам

Губки є в кожній квартирі. Ними зручно мити посуд та наводити лад в обійсті. Трапляється, що хазяєчки за звичкою користуються одними й тими ж засобами, не змінюючи їх.

Це дуже погана практика. Якщо занадто довго користуватися однією губкою для миття посуду, це може призвести до негараздів зі здоров’ям у всіх членів родини. Регулярно знаходячись у вологому середовищі, аксесуар може обрости кишковою паличкою чи навіть сальмонелою.

Наслідки подібних перетворень уявити не складно. Не думайте, що проводячи регулярні обробки кухонних аксесуарів та витримуючи в мильному розчині чи обливаючи окропом, зможете попередити халепу. Якщо спори потраплять усередину, позбутися їх буде практично неможливо.

Коли треба змінювати губку для миття посуду

Тож візьміть за правило регулярно змінювати губку для миття посуду. Робіть це раз на тиждень, щоб убезпечити себе й усю родину від можливих великих неприємностей. Адже атрибут за цей час накопичить певну кількість жиру й перестане виконувати гігієнічну функцію, ставши справжнім розсадником інфекцій.

Спеціалісти проводили дослідження. З’ясувалося, що у двотижневих губках збудників навіть більше, аніж на сидінні унітаза. Тож начувайтеся! Викиньте стару губку, покладіть нову й робіть це регулярно.

Колір має значення

До речі, кухонні губки продають у магазині різних кольорів не заради яскравості упакування. Зелені та сині призначені для видалення найскладніших забруднень, тому вони найжорсткіші.

Коли треба змінювати губку для миття посуду

Червоні мають середній рівень жорсткості, тож найкраще мити посуд саме аксесуаром із таким забарвленням. Можете бути спокійні – подряпин на посуді не залишиться. Жовті – найніжніші. Вони призначені для миття вікон.

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.