Чекати 2 години, допоки звариться буряк, не доведеться: овоч можна довести до кондиції всього за 5 хвилин

Салати з буряком обожнюють усі. Та не завжди є час возитися з варінням цього корисного овочу. На це йде зазвичай 1,5-2 години. Насправді є можливість зробити все це за 5 хвилин.

Буряк для приготування салатів зазвичай має бути не сирим. Варити буряк – марудна справа. Часу потрібно витратити багато. Ще й постійно стежити, щоб вода не википіла. Звісно, можна запекти у духовці, загорнувши у фольгу.

Так овоч вийде ще смачнішим, аніж зварений у воді. Але доведеться тримати духовку увімкненою годину, а то й півтори. Є ще один спосіб – довести буряк до готовності у скороварці. На це орієнтовно піде 30 хвилин.

Як зварити буряк за 5 хвилин

Але є шанс отримати готовий бурячок усього за 5 хвилин. Це якщо скористатися мікрохвильовою піччю. Робиться все дуже просто. Коренеплоди вимийте, зріжте бадилля. Проткніть бурячки в кількох місцях, щоб не потріскалися під впливом високої температури.

Складіть овочі у поліетиленовий пакет. Долийте пів склянки води. Зав’яжіть зверху та проткніть шпажкою у кількох місцях, щоб скидати зайвий тиск. Поставте на тарілку і відправте до мікрохвильовки.

Як зварити буряк за 5 хвилин

Всередині пакету циркулюватиме пара, що значно пришвидшить процес приготування. Виставте найбільшу потужність. Якщо у вас 500 г буряка, достатньо буде 5 хвилин. Якщо 700 г – 8 хвилин. 900 г зготуються за 10 хвилин. Для кілограма та більше знадобиться 15 хвилин.

Дістаньте буряк і перевірте готовність, проткнувши зубочисткою. Якщо входить легко, значить, овоч готовий. Таким же чином можете доводити до готовності картоплю та моркву.

Отже, якщо захочеться зробити вінегрет, не треба буде очікувати 2 години, допоки буряк звариться. За 5 хвилин він буде готовий укупі з іншими овочами. Ще 10 хвилин піде на нарізку й змішування інгредієнтів.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.