Дівчина в червоному бікіні: обкладинки світових ЗМІ, шлюби з мільйонерами – як склалася доля Ліліанни Гасінской, яка втекла з СРСР в одному купальнику

Ця історія в СРСР була повністю засекречена. А як же?! Розумниця, красуня, спортсменка, комсомолка раптом вирішила поміняти процвітаючу батьківщину на загниваючий захід.

Мало хто згадає незвичайний, але дуже відчайдушний вчинок 18-річної авантюрсткі Ліліани Гасінської, яка в 1979 році зістрибнула з круїзного теплохода біля берегів Австралії і попливла на сушу шукати політичного притулку.

Такий Ліліана постала в Австралії

Але тоді такий крок добре запам’ятався спостерігачам з усього світу, адже він відмінно демонстрував, на який ризик готові радянські громадяни заради свободи – дівчину не лякали небезпеки океану або можливі наслідки – настільки сильна була ідея втечі з радянського рабства.

А ось в СРСР ця тема була засекречена, про Лілю дізналися вже після перебудови.

обкладинки ЗМІ

Розповідаємо вам історію повністю.

Ліліана – звичайна громадянка СРСР, якій пощастило влаштуватися працювати офіціанткою на теплоході «Леонід Собінов». Дівчина народилася в Алчевську Донецької області, але все дитинство прожила в Одесі. Вона закінчила Одеське ПТУ морського туристичного сервісу за спеціальностями судновий офіціант. Так і потрапила на круїзний лайнер.

Одного разу, поки їх круїз зупинився в Сіднеї, вона під вечір просто вискочила з ілюмінатора і попливла в сторону міста на горизонті, щоб звернутися до влади Австралії з проханням про політичний притулок.

На самій Ліліані був тільки червоний купальник і ніяких документів з собою. Через 40 хвилин вона таки дісталася до суші і висловила своє прохання жителям міста, які були в той час на пляжі. Вони і відвезли утікачку в поліцію, а звідти вона потрапила в МЗС Австралії.

Ліліана Гасінская

Там сильно пошкодували бідну радянську Лілю, яка так голосно обурювалася про ненависний їй сосетскій режим, що її вирішили навіть не депортувати.

Ліліана Гасінская

З тих пір історія Гасінской продовжилася в Австралії.

Незабаром після «еміграції» дівчина вийшла заміж, і питання про нелегальність її перебування в країні був остаточно закритий. Пропозиція їй встиг зробити, ще на хвилі популярності дівчата один з фотографів австралійської газети Daily Mirror, де ситуація з Лілею не раз висвітлювалася. Молода взбаламошенная іноземка так запала йому в серце, що він залишив дружину з дітьми заради цієї дівчини.

Сама Гасінская продовжувала користуватися своєю популярністю і знімалася в еротичних фотесессіях для «дорослих» журналів, давала відверті інтерв’ю і насолоджувалася увагою світових ЗМІ.

Адже її вчинок знав весь світ – його обговорювали всюди, крім батьківщини. В СРСР такий «ганьба» ретельно приховували від своїх жителів для збереження репутації і відсутності рецидивів.

Ліліана Гасінская – перші фото в Австралії

Любов з фотографом тривала недовго – авантюристка вирішила кинути його заради відносин з місцевим мільйонером. Вони не приховували «взаємовигідності» своїх відносин і розлучилися відразу, як тільки Ліля відсудила собі достатньо грошей після розлучення, а колишній чоловік здобув деяку популярність на імені Гасінской поруч зі своїм.

Гасінская в чоловічих журналах

Ліліан Гасінская шість років прожила в шлюбі з мільйонером Яном Хейсоном, народила двох синів.

Більше відомостей про життя Ліліани немає – відомо, що вона, як забезпечена дама, переїхала до Великобританії, поміняла ім’я і більше не привертала до себе увагу публіки.

Але є одна інтрига – один з синів Ліліани зібрався одружуватися. І він топовий артист.