Дівчина з 19 століття живе в Україні

Вінничанка носить одяг дев'ятнадцятого століття.

Ця мила дівчина проміняла джинси і весь сучасний одяг на пишні сукні, блузи з комірами, спідниці до п’ят.

Її звуть Мила Поворознюк, вона з Вінниці і не завжди вона так одягалася. Не подумайте, що це бабуся так привчила. Ні, просто дівчина більше десяти років займалася історичною реконструкцією. Весь одяг з минулих років увійшов у її гардероб поступово. Якщо раніше вона одягалася так тільки на тематичні вечірки, то зараз Міла і в побуті носить вінтажний одяг. Так їй комфортно і вона більш впевнена.

Поворознюк розповідає: «У мене кілька суконь, у тому числі весільна, пошиті в ретро-стилі, і, зрозуміло, що я не одягну до них кросівки і джинси».

 ""

Міла в білій сукні

Як все починалося?

Будучи маленькою дівчинкою, вона вже любила такий одяг. Її спеціальність – українознавство: досліджує українські жіночі вбрання. У Міли є колекція з дванадцяти старовинних вишиванок. Також у шафі багато одягу з десятого по двадцяті століття.

Вінтажна українка визнає, що улюблений вік – саме 19: «… це мій улюблений історичний період. Зараз в гардеробі більше сотні речей. Серед них святкові – для балів, фестивалів і вечірок, і повсякденні – блузи, спідниці, корсети та капелюшки, які витіснили своєю оригінальністю і вишуканістю з мого гардеробу однотипні джинси і футболки».

 ""

Вишиванка з колекції Міли Поворознюк

Думаєте  найнезручніший елемент гардероба тих часів – це корсет? Міла вас здивує, це не він

Корсет вона носить майже кожен день. Він якісний і пошитий під її фігуру, тому ніякої незручності не викликає. А ось довга спідниця – це біда. Дівчина каже: «… ноги постійно в пилу, панчохи змінюються два рази в день, доводиться носити запасну пару».

 ""

Панчохи 19 століття, які шиє сама дівчина

 ""

Вінтажна дівчина снідає в ліжку

Де ж вона бере такий одяг у наш час?

Багато блузок і взуття Міла знаходить у секонд-хенді, інші речі шиє сама по книгам зі старими викрійками. Аксесуари також доводиться шукати. Наприклад, вінтажні брошки знаходить у колекціонерів або купує на блошиних ринках.

 ""

 ""

 ""

Набережна, м Вінниця

 ""

Крім суконь, Міла все-таки носить штани

 ""

Леді-вінтаж вивчає моду дев’ятнадцятого століття

Дівчина впевнена, що так одягатися може тільки впевнена жінка з гарним смаком, яка не соромиться його показати всьому світу. Міла Поворознюк вважає, що чим ближче до сучасності, тим швидше змінюється мода. Якщо раніше мода змінювалася кожні п’ятдесят, десять років, то зараз – щороку.

Зараз дівчина так і живе у місті Вінниця. У неї одинадцять котів і вона мріє про свій притулок для тварин.

Вона одягається щодня так вже протягом двох років і називає себе «леді-вінтаж».

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Українка утеплила свій будинок пляшками

Нагадаємо, шоколадні млинці для всієї сім’ї – те що треба, щоб почати день.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

Користуюся тільки цим рецептом. Діти вимагають, щоб готувала частіше: смачне горіхово-шоколадне печиво

Для затишного і теплого вечора обов'язково потрібен кухоль ароматного чаю. А який же чай без печива? Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого горіхово-шоколадного печива, яке припаде до смаку одразу.

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.

Страва, яка ще жодного разу не залишалася у нас “на завтра”: м’ясо з картопляним пюре в духовці. Без метушні

Запечене м'ясо з картопляним пюре – це гарантовано вдала страва, яка порадує своїм смаком, ароматом і відмінним поєднанням м'яса з картоплею під апетитною скоринкою.