Найдорожчий весільний торт (8 мільйонів) та інші неймовірні творіння кондитера Рената Агзамова (фото і відео)

Його роботи - справжні шедеври кондитерського мистецтва. Від них важко відвести очей, а вже які вони на смак, можна тільки повірити на слово - фантастичні. І до речі, Ренат народився в Києві

Любов до кулінарії передалася Ренату і його братові Тимуру від батька: глава сім’ї працював шеф-кухарем вагона-ресторану. А бабуся вирішила навчити хлопчиків всьому, що знала сама. У 7 років Ренат вперше спік кекс. А в десять, здаючи порожні пляшки, накопичив на міксер і вже міг спекти самостійно торт і приготувати будь-який десерт.

Ренат Агзамов з мамою і братом Тимуром

У підлітковому віці Ренат став добровільно допомагати в кондитерських простими роботами – чистив горіхи, збивав яйця, а сам спостерігав за роботою кулінарів і всьому вчився.

Дитячий торт Рената Агзамова

Під час навчання в Краснодарському кулінарному училищі Ренат захопився боксом і навіть став чемпіоном Росії. Потім була служба в армії, після якої, вигравши конкурс молодих кондитерів в Сочі, він вирішив підкорити Москву.

Ювілейний торт від Рената

Москва

Столиця прийняла його не надто прихильно, хлопець кілька місяців ночував на вокзалі і перебивався розвантаженням вагонів, поки знайшов собі роботу в кафе.

Торт до 8 Березня

Набравшись досвіду, зумів пройти кастинг на посаду шеф-кухаря в популярний французький ресторан “Ностальжі”. У 2005 році Рената запросили в мережу кондитерських Legato, які славляться великим асортиментом ексклюзивних цукерок. Потім став співробітничати з брендом “Філі Бейкер”.

Тортики Рената Агзамова

Власний бізнес

Успішно оволодівши усіма навичками, Агзамов вирішив відкрити агентство спеціалізується на організації фуршетів, виїзних банкетів, барбекю та ін. Проект став успішним і прибутковим, але через розбіжності всередині колективу в результаті розпався.

Новорічний торт

Зліт популярності

Коли вироби кондитера стали замовляти зірки, а потім викладати їх у себе в соціальних мережах зі словами подяки, популярність Рената помітно зросла. В одному тільки Інстаграмі кількість його передплатників збільшилася в 5 разів.

Дитячий торт

З 2017 року Ренат став з’являтися в телевізійних кулінарних програмах, потім запустив власний проект “Кондитер “. Після першого сезону високі рейтинги передачі надихнули команду продовжити зйомки. На 2020 рік вийшло вже 4 сезони “Кондитера”.

Тортик на хрестини

Факти про тортах Рената Агзамова: ціни, виробництво і рекорд в 4 тонни

Для виготовлення своїх шедеврів кондитер використовує тільки натуральну сировину. Всі деталі тортиків їстівні.

Весільний торт

Ціни на торти від Агзамова варіюються в залежності від розміру і складності виробу – від 30 тис. р. (10 тис. грн) до $ 200 тис.

Найбільший на сьогодні торт Рената Агзамова – білий палац вагою 4 тонни і завдовжки 7 м. Висота – 3,5 м. Його вартість – 8 млн руб. (Майже 3 млн грн).

Для своєї коханої дружини, яка подарувала йому сина Тимура, він створив одну з кращих своїх робіт – фонтан з глазур’ю замість води.