Чому всі повинні оплачувати забаганки жінки, яка навчилася народжувати, а заробляти – ні? Розбір стереотипів

В Інтернеті чимало історій з тим, як багатодітні мами, залишившись на самоті з дітьми на руках, просять допомоги у сторонніх людей.

Одну з таких історій публікує портал ” Перлинка “.

“У неї від 3 до 5 дітей, чоловік покинув, влаштується на роботу не може, тому що ніхто не бере з-за дітей, та й в принципі на роботу немає часу, адже є діти. У батьків грошей немає, щоб допомогти, тому прошу допомоги у вас люди добрі! “, – сказано в публікації.

На жаль, більше третини населення зараз живе за межею бідності. Не виняток – це багатодітні сім’ї, де батьки не можуть дати своїм дітям достатньо фінансів для розвитку і утримання. В основному, це ті сім’ї, де батьки п’ють або розлучилися.

Багатодітні сім'ї. Фото ілюстративне, взято з відкритих джерел в мережі
Багатодітні сім’ї. Фото ілюстративне, взято з відкритих джерел в мережі

В такому випадку багатодітна жінка, що залишилася одна, шукає допомоги – у знайомих, в спеціальних притулках, просить грошей у держави. Але автор публікації розмірковує про те, що зараз багато людей не думають про те, як будуть утримувати дітей в подальшому, якщо у взаєминах з чоловіком щось піде не так.

“Просто дістало! Не можу взяти в толк чому я повинна жаліти і допомагати грошима дурною бабі, яка вміє тільки розмножуватися, а ось заробляти на забезпечення своїх дітей вона не вміє і навіть думати про це не хоче “, – сказано в статті.

Багатодітні сім'ї. Фото ілюстративне, взято з відкритих джерел в мережі
Багатодітні сім’ї. Фото ілюстративне, взято з відкритих джерел в мережі

Психологи стверджують – головна проблема таких жінок в тому, що вони приміряли на себе роль жертви, і не хочуть її міняти. Жінки-одинаки, які залишилися з дітьми, навіть не думають про те, як би знайти роботу за фахом. Вони сподіваються на допомогу від сторонніх людей, держави і фондів. Але найперше, що їм потрібно в такій ситуації – це психологічна підтримка.

Адже психолог може допомогти жінці відмовитися від своєї ролі жертви, і прийняти роль автора своєї долі.

А як ви думаєте, що варто робити жінкам, які залишилися з дітьми на руках, і без роботи? Просити допомоги в інших, або намагатися щось робити самій, навіть якщо не відразу виходить?

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.