Церковне свято 21 липня: Прокіпів день, або Прокоп-жнець (що не можна робити)

Ви стежите за церковним календарем? Ми – так. Розповідаємо вам, що сьогодні, 21 липня, не можна робити!

Сьогодні, 21 липня, Прокоп’єв день або Прокоп-жнець. Що це за свято? Що не можна робити 21 липня? Виявляється, що не можна розпочинати нові справи та ображатися. Детально розповідаємо у матеріалі

Яке сьогодні свято за народним та церковним календарем – слід знати, незважаючи на важкі часи для України, які існують у цей день народні прикмети. Наш народ багатий на традиції, звичаї, ми віримо в Бога – давайте продовжувати в тому ж дусі, і нехай наша віра швидше принесе результат.

21 липня – яке сьогодні свято

За церковним календарем 21 липня віруючі в Україні та в усьому світі відзначають день пам’яті великомученика Прокопія. Він був особливою людиною, їв лише хліб, пив лише воду. Він був читцем при церкві і проганяв злих духів покладанням рук на людей. Він був убитий язичниками за свої переконання та за віру в Бога. Прокопій став першим мучеником за віру Христову в Палестині. Найкращий спосіб провести 21 липня – у смиренності, на згадку про це святе.

Що не можна робити 21 липня

  • розпочинати новий бізнес, він точно завдасть втрат;
  • ображати близьких людей і ображатись на родичів;
  • лаятися – навіть із чужими людьми;
  • вдаватися до лінощів.

21 липня – як загадувати бажання?

Рівно о 21:00 складіть ноги “метеликом”, закрийте очі, і 21 раз прочитайте молитву , можна “Отче наш”. Думайте про найважливіше зараз – загадуйте бажання не для себе, а для близьких людей, і тоді воно обов’язково здійсниться.

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.