Притчі Ісуса: Притча про домовласника і притча про бродячої вівці

Ісус повторює Божу турботу про норовливих і вразливих, порівнюючи себе з пастирем, який залишив 99 овець, щоб розшукати заблудну.

Притча про домовласника

Уривок: від Матфея 13:52
Аудиторія: Великий натовп
Контекст: Ісус вчить біля озера
Ключовий вірш: “Він сказав їм: Тому всякий учитель закону, що став учнем в Царстві Небесному, подібний одному господареві, виносить зі своєї комори нові та старі скарби” (Матвія 13: 52).

У Старому Завіті ми бачимо ознаки служіння Ісуса. Вчителі закону, які вирішили слідувати за Ісусом, відіграли значну роль у ранній церкві, допомагаючи пролити світло на зв’язок між навчаннями та пророцтвами Старого Завіту і Нового завіту Христа. Павло майстерно робить це протягом усього послання.

Притча про бродячу вівцю

Біблійні записи

Уривок: від Матвія 18: 12-14.
Аудиторія: учні
Контекст: Учні запитали: “Хто ж тоді найбільший у Царстві Небеснім?” Ісус відповів, пояснивши їм важливість дітей. Потім він розповів їм цю притчу.
Ключовий вірш: “Так само й Отець ваш Небесний не бажає, щоб хто-небудь з малих цих погубив” (Матвія 18:14)

Хоча ця притча схожа на притчу про загублену вівцю в Євангелії від Луки, Ісус говорить тут з учнями, а не з фарисеями. Він також, здається, зосереджений на турботі про вразливі. Учні запитують, хто найбільший у Царстві Небеснім, і Ісус виділяє дітей.

Його точка зору, мабуть, полягає в тому, що ті, кого не помітять через відсутність значущімості, великі в Царстві Небесному. Це прекрасно узгоджується з послідовним посланням Ісуса про великого звернення, де останні будуть першими, а перші будуть останніми.

Ісус повторює Божу турботу про норовливих і вразливих, порівнюючи себе з пастирем, який залишив 99 овець, щоб розшукати заблудну.

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.