Притчі Ісуса: Притча про зростаючий насіння і притча про собственника, що повернувся власника

Ісус порівнює прихід царства з паном, який залишає своїх слуг виконувати свої обов'язки, поки його немає.

Притча про зростаюче насіння

Уривок: від Марка 4: 26-29
Аудиторія: Великий натовп
Контекст: Ісус вчить у озера
Ключовий вірш: “Сама по собі земля виробляє зерно: спочатку стебло, потім голова, потім повне зерно в голові” (Марка 4:28).

Чекаючи свого Месії, Ізраїль очікував царства, яке вибухне і відновить правління Бога. Багато в чому так само як в казці про закваску, Ісус говорить, що цього не буде. Царство буде майже непомітно рости серед світових королівств.

Притча про декабриста, що повернувся власника

Уривок: від Марка 13: 34-37
Аудиторія: учні
Контекст: Ісус вчить учнів про останні часи
Ключовий вірш: “Що вам кажу, всім кажу: Пильнуйте!” (Марка 13:37)

Розвалити стародавнього храму

Ця проста притча викладає той же урок, що і притча про десять дів, і відбувається під час того ж вчення про останні часи. Ісус порівнює прихід царства з паном, який залишає своїх слуг виконувати свої обов’язки, поки його немає. Їм слід бути зайнятими та пильними, тому що вони не знають, коли повернеться їх господар.

Притча про лихваря

Уривок: від Луки 7: 41-43.
Аудиторія: присутні на званому обіді фарисея.
Контекст: грішна жінка помазує ноги Ісуса на званому обіді. Господар (фарисей) бурмоче собі під ніс, що Ісус не може бути пророком, бо Він дозволяє цій грішній жінці доторкнутися до Себе.
Ключовий вірш: “Ні у кого з них не було грошей, щоб розплатитися, тому він пробачив борги обом. Хто з них полюбить його більше? ” (Луки 7:42)

У відповідь на вирок фарисея грішній жінці Ісус пропонує коротку історію про кількох боржниках. Кожен повинен був різну суму, але лихвар пробачив все їх борги.

Він запитав фарисея, який з боржників найбільше полюбить кредитора? Фарисей відповідає, що людина, якій був прощений більший борг, буде любити найбільше. Ісус підтверджує, що це правильна відповідь, Його точка зору полягає в тому, що ця грішна жінка (та інші їй подібні) будуть любити Бога більше через виявлену ним милості.

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.