Притчі Ісуса: Притча про багатого дурня і притча про пильних слугах

Одна справа для слуги бути досить пильним, щоб відповісти на стук у двері, зовсім інше для нього - бути готовим до раптової появи грабіжника.

Притча про багатого дурня

Уривок: від Луки 12: 16-21
Аудиторія: учні в межах чутності більшого натовпу.
Контекст: чоловік попросив Ісуса втрутитися в суперечку про спадщину.
Ключовий вірш: “Але Бог сказав йому: дурень! У цю ніч від тебе вимагатимуть життя. Хто ж тоді отримає те, що ти приготував для себе? ” (Луки 12:20)

Чоловік приходить до Ісуса, щоб залагодити розбіжності зі своїм братом з приводу спадщини. Ісус дорікає цю людину і застерігає його, щоб він остерігався жадібності.

Потім він розповідає історію багатого людини, який використовував свої доходи від фермерства, щоб побудувати великі комори та накопичувати зерно, яке могло стати в пригоді йому в старості. Таким чином, коли він був старше, він міг розслабитися і не боротися з власними потребами. На жаль, він не усвідомлював, що помре, і надлишки товарів, які він зібрав, просто перейдуть до когось іншого.

Ізраїль

За мирським мірками, багата людина не зробила дурного рішення. Однак у світлі вічності він не подбав збагатитися тим, що мало значення для Бога – і в кінцевому підсумку буде служити йому вічно.

Притча про пильних слуг

Уривок: Луки 12: 35-40
Аудиторія: учні в межах чутності більшого натовпу.
Контекст: Ісус вчить про прихід царства
Ключовий вірш: “Добре буде тим рабам, чий господар знайде їх готовими, навіть якщо він прийде посеред ночі або на світанку” (Луки 12:38).

Ця притча про пильнування особливо зосереджена на друге пришестя Христа, яке він порівнює з приходом розбійника. Одна справа для слуги бути досить пильним, щоб відповісти на стук у двері, зовсім інше для нього – бути готовим до раптової появи грабіжника. Ісус закликає Своїх слуг проявляти таку пильність.

Схожі статті

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.

Чоловік після роботи летить додому, коли готую цю вечерю за 35 грн: рецепт, який підкорив моїх 3-х чоловіків

Як можна максимально заощадити в приготуванні вечері? Можна використовувати молоді кабачки та сковороду. Страва виходить недорогою, але дуже смачною. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Беру йогурт і заморожену вишню. Нереально смачний пиріг “6 склянок”: готувала одразу два, але виявилося мало

Пиріг "6 склянок" настільки простий у виконанні й при цьому смачний, що його захочеться випікати знову й знову. Замість заморожених вишень можна брати будь-які інші ягоди.