Як зміцнити нігті: прості, але еффектінви поради

Ваші нігті ламкі, м'які, ребристі або тріскаються? Ми зібрали для вас поради, як зміцнити нігті і доглядати за ними.

Що їсти, щоб зміцнити нігті?

Якщо у вас м’які нігті, це може бути пов’язано з неправильним харчуванням… Ось короткий виклад основних поживних мікроелементів, які потрібно включити в свій раціон для зміцнення нігтів:

  • Залізо: дефіцит заліза може стати причиною м’якості нігтів. Ви знайдете залізо в червоному м’ясі і м’ясних субпродуктах, бобових, молюсках, брокколі і шоколаді.
  • Кальцій: дефіцит кальцію може привести до м’яких і ламких нігтів. Ви знайдете кальцій в молочних продуктах, яєчних жовтках, мигдалі і навіть в креветках.
  • Вітаміни, особливо групи B. Ви знайдете його в горіхах, зелених овочах, пивних дріжджах, яєчних жовтках або навіть в печінці.
  • Сірка: вона міститься в капусті, ріпі, морепродуктах, яйцях, огірках і навіть цибулі.
  • Ви також можете приймати харчові добавки як ліки. Найбільш ефективними для зміцнення нігтів будуть пивні дріжджі, які зміцнюють нігті і сприяють їх відростання, а також маточне молочко, багате вітаміном B.

Натуральні способи зміцнення нігтів

Арганова олія

Щоб зволожити ослаблені нігті, раз в тиждень занурте пальці в ванну з молоком і аргановою олією в рівних дозах на десять хвилин.

Зверніть увагу, що оливкова, рицинова олія або олія солодкого мигдалю також дуже ефективні.

Сіль

Сіль також допомагає зміцнити ламкі нігті завдяки вмісту йоду.

Спосіб застосування: змішайте столову ложку солі з половиною літри теплої води і занурте пальці в цю рідину на 10 хвилин.

Лимон

Лимон відомий своїми відновлюючими властивостями. Щоб зміцнити нігті, змішайте в мисці сік одного лимона зі столовою ложкою харчової соди.

Нагрійте і дайте нігтям увібратися на кілька хвилин, перш ніж змити. Для живлення нігтя також можна змішати дві столові ложки лимонного соку з двома столовими ложками оливкової олії. Наносите масажними рухами на нігті і кутикулу два рази в тиждень. Ця процедура ідеально підходить для нерівних і ламких нігтів.

Кілька порад щодо збереження здоров’я нігтів:

  • Завжди захищайте руки в рукавичках (робота по дому, садівництво).
  • Не приймайте занадто гарячу ванну, занадто довгу.
  • Не відкривайте кришки нігтями.
  • Не гризіть нігті.
  • Не використовуйте металевий напилок.
  • Дайте нігтям дихати між двома манікюр.
  • Систематично наносіть прозору зміцнюючу основу перед нанесенням лаку.
Зміцнюємо нігті вдома
Зміцнюємо нігті вдома

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.