Як очистити сковороду від нагару та жиру в домашніх умовах до блиску: знадобляться лише 2 інгредієнти

Практично кожна господиня має кілька старих сковорідок з багаторічним нагаром, які вже неможливо відмити. На такому посуді вже не хочеться готувати, але й викинути його шкода.

Кожну господиню цікавить питання, як правильно очистити сковороду від гарі та жиру, щоб не пошкодити поверхню, але при цьому привести посуд в ідеальний стан. Багато хто вважає, що відмити багаторічний нагар зі сковорідки не можливо, а якщо й можливо, то лише за допомогою спеціальних дорогих засобів.

Однак є і простіші способи, які допоможуть зробити посуд ідеально чистим в домашніх умовах.

Як відмити чавунну сковороду

"Як

Чавунний посуд, на відміну від сковорідок з антипригарним покриттям, можна сміливо чистити щіткою та жорсткими губками. Для того, щоб відмити кіптяву і нагар з такого посуду, потрібні всього 2 інгредієнти, які є в кожному будинку – сода і оцет. Посипте забруднену сковороду щільним шаром соди і залийте оцтом. Залишіть посуд у такому стані на 1 годину. Після закінчення часу залишки нагару видаліть жорсткою щіткою.

Як відмити сковороду з антипригарним покриттям

Як очистити сковороду від нагару та жиру в домашніх умовах до блиску.
Як очистити сковороду від нагару та жиру в домашніх умовах до блиску.

Посуд з антипригарним покриттям більш делікатний, чистити щіткою її не можна. Для чищення такого посуду використовують мильні розчини.

Для того, щоб відмити застарілий жир і нагар зі сковороди з антипригарним покриттям, натріть чверть шматка господарського мила, додайте 10 г солі, 10 г гірчичного порошку і 2 ст. л. нашатирного спирту. Цю суміш нанесіть на забруднену поверхню сковороди та залиште на 30 хвилин. Після закінчення часу промийте посуд водою.

Також є ще один метод чищення сковороди з антипригарним покриттям за допомогою картопляного крохмалю. Для цього візьміть наберіть у металевий таз воду та додайте крохмаль із розрахунком 100 гр. крохмалю на 2 літри води. Прокип’ятіть у цьому розчині сковороду протягом 30 хвилин. Після цього змийте залишки нагару м’якою губкою під проточною водою.

Схожі статті

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.

Капуста “Хвилинка”: один в один як квашена. У подруги в гостях взяла рецепт маринованої капусти за добу

Не потрібно витрачати купу часу на приготування квашеної капусти. Розповідаємо, як замаринувати закуску так, аби вона нічим не відрізнялась від такого салату.