Що відключати на ніч, щоб зменшити рахунок за електроенергію і що в квартирі найбільше мотає світло: економимо

В умовах постійного здорожчання тарифів на комунальні послуги треба вміти правильно економити. Читайте, що в квартирі найбільше мотає світло.

Майже щодня підвищуються ціни на продукти в українських магазинах. Наприклад десяток курячих яєць зараз коштує від 50 до 70 гривень. Так само дорожчають і комунальні послуги. Отримувати платіжки стає все більш неприємно, але є секрети, які допоможуть заощадити на електроенергії. Ви скоріше за все не звертаєте увагу на побутову техніку, яка працює цілодобово, але вона також впливає на збільшення рахунків за світло.

Що в квартирі найбільше мотає світло

Частіше люди просто виключають комп’ютер через меню, але з мережі не вимикають. Спробуйте протягом одного місяця провести експеримент і кожного дня діставайте штекер з розетки, а потім подивіться, наскільки знизяться витрати.

Маршрутизатор (Wi-Fi-роутер). Він так само не має працювати вночі, коли ви спите, тому вимикайте пристрій.

Засинати з увімкненим телевізором теж погана ідея, якщо хочете заощадити, відключайте його з мережі, коли не дивитесь.

Що відключати на ніч, щоб зменшити рахунок за електроенергію і що в квартирі найбільше мотає світло
Що відключати на ніч, щоб зменшити рахунок за електроенергію і що в квартирі найбільше мотає світло

Водонагрівач дуже помітно збільшує рахунки в платіжках. Щоб бойлер не підігрівав воду 7-8 годин, поки ви спите, і не намотував нові кіловати, на ніч його виключайте.

Не заряджайте протягом усієї ночі свій телефон, це збільшить витрати на електроенергію і погано вплине на ємність акумулятора вашого смартфону.

Така дрібна побутова техніка, як електрочайник, мікрохвильовка, блендер, тостер і таке інше, теж не доцільно залишати підключеним до мережі, оскільки вони “намотують” світло навіть тоді, коли просто стоять і ними не користуються.

Що в квартирі найбільше мотає світло
Що в квартирі найбільше мотає світло

Також не варто забувати про те, що найбільше електроенергії витрачається на освітлення оселі, якщо користуватися лампами накалювання, тому доцільно їх замінити на енергозберігаючі.

Схожі статті

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.