Як правильно зберігати паски, щоб вони довго не черствіли: будуть м’якенькі і пухкі як тільки-но з духовки

Великодній хліб особливий і печуть його наперед, готуючись до свята. Цікаво знати, якими способами і як довго можна зберігати паски, випечені ще в Чистий четвер.

На Страсному тижні перед Великоднем є два дні, коли можна пекти паску – це Чистий четвер і Велика субота, щоб потім у Світлу Неділю вранці понести їх для освячення в церкву.

Зазвичай багато хто купує паски заздалегідь у суботу ввечері, але в останні роки все частіше господині їх печуть самі. Для збереження протягом кількох днів великоднього хліба свіжим та м’яким, потрібно знати, скільки можна і де зберігати таку святкову особливу випічку.

Як правильно зберігати паски

Є кілька способів зберігання свіжих домашніх пасок, дивлячись на те, якою глазур’ю вони прикрашені і з якого тіста зроблені:

  • харчова плівка;
  • заморожування;
  • емальована каструля;
  • охолодження;
  • просочення;
  • глазурування.
Як правильно зберігати паски, щоб вони довго не черствіли
Як правильно зберігати паски, щоб вони довго не черствіли

Кожен із цих способів допоможе зберегти паску до Великодня м’яким, залежно від того, з якого тіста ви її робили.

Прикрашають паски, як правило, напередодні ввечері, перед тим, як йдуть із ними до церкви. Щоб зберегти паску м’якою на кілька днів, найкраще загорнути кожну у харчову плівку після того, як вони остигнуть і винести у прохолодне місце. Це може бути балкон або комора, а також можна зберігати паски, щоб вони не черствіли, в холодильнику.

Відмінним варіантом, в чому зберігати готові свіжі паски, стане емальована каструля. Потрібно скласти ретельно замотані в харчову плівку вироби в тару, потім накрити кришкою і винести в прохолодне місце. Приготовані паски зберігатимуть свою свіжість до 3 діб.

Паска
Як правильно зберігати паски, щоб вони довго не черствіли

Багато господинь окремо роблять паски для дітей, і окремо – для дорослих. У дитячий кошик кладуть невелику паску, а для дорослих святкова випічка більша. Щоб зберегти до Великодня смак і аромат паски, її можна заздалегідь просочити ромовим або коньячним просоченням. Спирт зупинить процеси засихання і втримає вологу всередині тіста, таке просочення зробить випічку більш пікантним до свята. Термін зберігання приготовлених таким чином пасок складає 3-5 діб за температури +3-5°С.

Популярне

Схожі статті

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.

Могла б стати Міс Всесвіт! Ангельська зовнішність єдиної онучки Софії Ротару вразила користувачів Мережі

Відома українська співачка Софія Ротару має одного сина, який подарував їй двох онуків. Молодша донька Руслана Євдокименка могла б стати справжньою Міс Всесвіт!