Названа головна помилка, яку допускає більшість при варінні картоплі

Виявляється, навіть досвідчені господині варять картоплю неправильно.

Які можуть бути ще помилки при варінні картоплі? Подумає більшість домогосподарок. Очистив овочі від шкірки, нарізав, склав в каструлю, залив водою, посолив і поставив на вогонь. Як виявляється, це не зовсім правильно. Незважаючи на те, що так бабусі і мами вчили готувати.

Справа в тому, що через такий спосіб приготування картопля втрачає багато корисних речовин. Щоб їх зберегти, потрібно сирі овочі опускати в киплячу воду. А сіль додавати, коли картопля стане м’якою.

Варто відзначити, що молоду очищену картоплю потрібно варити до двадцяти хвилин. А ось стару – не слід чистити, оскільки зрізаються усі корисні речовини, які знаходяться під шкіркою, пише інтернет-портал Wirtualna Polska.

Нагадаємо, що від способу приготування продуктів залежить їх глікемічний індекс (низький – до 55, середній – до 69 і високий – понад 70), який впливає на рівень цукру в крові. Тобто, чим вище ГІ, тим швидше піднімається цукор.

Глікемічний індекс картоплі:

 ""

spot_img

Схожі статті

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.

Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.