Їм не місце в одному салаті: чому не можна їсти разом помідори та огірки? Причина вас здивує

Без перебільшення можна сказати, що всі хоча б раз у житті куштувати салат із помідорами та огірками. Виявляється, таке поєднання важко назвати корисним

З самого дитинства без перебільшення кожен із нас звик до літнього салату, в якому обов’язково будуть солоденькі й соковиті томати та хрусткі огірки. Ще краще – полити таке поєднання запашною домашньою олією й додати трішки цибулі. Такий салат чудово смакує та навіть опис закуски звучить неймовірно апетитно. Втім, виявляється, що лікарі таке частування не рекомендують.

Чому не слід їсти огірки та помідори разом

У медицині та аюрведі є низка правил, що стосуються безпосередньо системи травлення людини. Так, існує чимало рекомендацій, які тим чи іншим чином виключають можливість здорового функціонування травної системи людини за умови вживання непоєднуваних з точки зору науки продуктів. До них належать, зокрема, огірки та помідори.

Фахівці назвали причину, чому не слід вживати разом огірки та помідори

Одне з найпопулярніших поєднань для салатів не рекомендують вживати одночасно. Річ у тім, що за своїм складом ці овочі належать до різних категорій – огірки є лужним продуктом, а помідори є кислим продуктом. Якщо поєднати ці два овочі, в організмі починають утворюватись солі.

Крім того, огірки та помідори по-різному перетравлюються організмом. Доки для перетравлення огірків шлунок виділяє кислоту, помідори вже починають бродити. Через це порція улюбленого салату може призвести до неприємного здуття живота.

Огірки та помідори є смачним, але не дуже корисним поєднанням

Слід зазначити, що вищеописане не є медичною аксіомою, а несе виключно рекомендаційний характер. Якщо ви завжди полюбляли смакувати салат із помідорами та огірками, а ваш шлунок цілком здорово реагував на таке поєднання, не слід відмовлятись від страви. Завжди прислухайтесь до власного організму.