6 порад доктора Комаровського, як користуватися кондиціонером, якщо в будинку маленька дитина

Існує багато міфів про шкоду кондиціонерів для дітей: тут і застуда, і алергія, і мало не астма забезпечені. Доктор Комаровський каже, що це дурниці, важливо тільки дотримуватися цих простих правил.

Кондиціонер – справжній порятунок у спеку, а зараз саме той період літа, коли температура повітря вдень далеко за тридцять.

Так правильно встановлювати кондиціонер

Малюки дуже важко переносять спеку – стають млявими, плачуть, перестають їсти, погано сплять. Але багато батьків бояться встановлювати такий апарат в дитячу кімнату і навіть у вітальні бояться включати, щоб не застудити дитини або ж не спровокувати проблеми з дихальними шляхами.

Так неправильно встановлювати кондиціонер

Все це даремно, стверджує відомий дитячий лікар Євген Комаровський. Звичайно, якщо холодний потік буде впритул дути на малюка (і на дорослого теж), то нежить і біль у горлі забезпечені.

Так неправильно встановлювати кондиціонер

Але батьки повинні просто передбачити всі небезпеки і забезпечити малюка комфортною температурою в приміщенні і циркуляцією свіжого повітря.

Так правильно встановлювати кондиціонер

Ось ці правила:

  1. Для дитячої кімнати треба вибрати малопотужний апарат, відмінно показав себе мобільний варіант.
  2. Встановити його треба так, щоб прохолодний потік не потрапляв на місце сну та ігор малюка – оптимальна відстань 3 м. Якщо немає такої можливості – направити потік в стелю, а повітря само розподілиться по приміщенню.
  3. Не вмикати на повну потужність, краще нехай працює рівномірно, без перепадів. Функція контролю температури відключить його сама, а потім буде включати по потребі. Такий режим до того ж, найекономніший.
  4. Різниця температур між вулицею і приміщенням ні в якому разі не повинна перевищувати 6-7 градусів. Якщо на вулиці + 30, для дитячої встановлюйте 23-25. Не повинно бути нижче +20 (дитина буде мерзнути) і вище +27.
  5. Виставляйте і вологість на рівні 60%. Якщо такої функції немає, купите зволожувач або хоча б 2 рази в день протирайте вологою ганчіркою.
  6. Регулярно, кожні 2 тижні користування, очищайте фільтр. Це вбереже від алергічних реакцій і цвілі.

Ось і всі правила. Врахуйте їх і живіть комфортно.